Kuokkalankosken markkinoille tulossa myyjiä ennätysmäärä

Tulevan lauantain markkinat eivät jätä kylmäksi tänäkään kesänä. Toimitus valitsi neljä tärppiä, jotka tekevät markkinoista erityiset.

Kuokkalankosken markkinoilla on tänä vuonna ennätysmäärä myyjiä ja muita kojunpitäjiä. Myyntipaikkoja on varattu yhteensä 88 kappaletta. Kuva: Anneli Kesola

1. Löytöjä myyntikojuista

Villa Hakkarin pihapiirissä on varmasti vipinää, kun Kuokkalankosken markkinoille pystytetään liki 90 kojua, joissa markkinavieraille esitellään ja myydään monenlaista. Pekka Ketonen markkinat järjestävästä Lempäälän Rotaryklubista kertoo, että suurin osa myyjistä on Lempäälän lähialueilta ja muualta Pirkanmaalta.

– Kaukaisin tulija taitaa olla Joensuun herkkuleipomo. Mukana paljon käsityöläisiä ja esimerkiksi luontaistuotealan yrittäjiä. Koruntekijöitä on useita. Myyjien lisäksi kojuja on puolueilla ja pankeilla.

Noin 80 prosenttia markkinamyyjistä on vuosittain samoja. Tänä vuonna tapahtumaan haluavia myyjiä on ollut enemmän kuin koskaan aikaisemmin, ja kaikki mahdolliset kojujen sijoituspaikat onkin jo varattu. Tapahtuman tiedottajan Jorma Lehtisen mukaan markkina-alueella ei ole enää varaa laajentaa myyntialuetta.

– On tietenkin positiivinen asia, että kiinnostusta on ollut näin paljon. Olemme tänä vuonna laajentaneet myyntipaikkoja jo kartanon puutarha-alueellekin. Nyt alueelle ei oikein mahdu enempää kojuja, sillä rivitalon rakentamisen vuoksi markkina-alue on kokonaisuutena supistunut aiemmasta.

Riesa-pelle on vuodesta toiseen markkinoiden pienimpien vieraiden suosikki. Tänä vuonna lapsia ilahduttaa myös Ti-Ti Nalle perheineen. Kuva: Anneli Kesola

2. Riitta Korpela ja Nalle sekä muuta nähtävää

Riitta Korpela tuo yhden ilahduttavista Nalleistaan vierailulle Kuokkalankosken markkinahumuun. Korpela ja Nalle ovat tavattavissa Lempäälän Kehityksen kojulla muutaman tunnin ajan.

Mielenkiintoinen ohjelmanumero markkinoilla on myös pyörätuolitanssijoiden esiintyminen. Tamperelaiseen Tanssiseura Hurmioon kuuluvat Leevi Ketola ja Zaida-Ester Launis tanssivat päälavalla esityksensä aikana viittä eri latinalaista tanssia. Taitoa tanssiparilla todella on, sillä kaksikko on voittanut viisi kertaa pyörätuolitanssin Suomen mestaruuden.

Myös heinäkuun vaihteessa pidettyjen Kuokkalankosken karaokekilpailujen kärkikastin esityksiä kannattaa odottaa. Lehtisen mukaan markkinoiden päälavalle nousevat kaikki kilpailun parhaat lukuun ottamatta alle 50-vuotiaiden sarjan voittajaa Jani Penttilää, joka on markkinapäivänä toisaalla.

3. Bussikuljetus

Markkina-alueen läheisyydessä on tänä vuonna aiempaa vähemmän parkkitilaa, joten markkina-alueelle on päätetty järjestää maksuton non-stop-bussikuljetus. Bussin kyytiin voi hypätä keskustassa Piippo-keskukselta, terveyskeskukselta ja linja-autoasemalta. Keskustasta bussi kuljettaa vieraat markkinapysäkkinä toimivalle Nesteen parkkipaikalle. Siitä bussi jatkaa noutamaan tulijoita jäähallilta, josta se ajaa jälleen suoraan markkinapysäkille. Lehtisen mukaan kuljetusta hoitaa yksi bussi, jonka kierros kestää noin 45 minuuttia. Bussi noutaa siis markkinavieraita jokaiselta pysäkiltä vajaan tunnin välein.

Markkinoiden läheiset parkkitilat ovat pienentyneet, joten yleisöä kyyditsee tapahtuma-alueelle useilta pysäkeiltä non-stop-bussi. Kuva: Henri Lautjärvi

4. Radio Sunin suora lähetys

Pirkanmaalainen Radio Sun tekee tänä vuonna Kuokkalankosken markkinoilta suoraa lähetystä yhteensä neljän tunnin ajan kello 10–14. Radiolla on ”studio” Villa Hakkarin ravintolan terassilla sisäänkäynnin läheisyydessä. Lähetyksessä kuullaan haastatteluja markkina-alueelta ja välillä myös musiikkia. Suora lähetys kuuluu kaiuttimista myös markkina-alueella terassin läheisyydessä. Jorma Lehtinen kertoo, että jossain välissä radiolähetys on tarkoitus liittää myös koko markkina-alueen äänentoistoon, jotta Sunin juontajat voivat omalta osaltaan nostattaa paikalle saapuneiden kävijöiden markkinatunnelmaa.

TERVE!

Tämä sisältö on lehden tilaajille.