Tapahtui tähtikirkkaana yönä

Kettu loikki järven rannalla. ”Tänään on metsäkeijujen juhla, koko kesän paras päivä!” kettu mietti, kun napsi kukkia poikki hampaillaan ja lähti niiden kanssa takaisin metsään. ”Hei Niki! huudahti toinen kettu Mina. Minalla oli mukanaan jänisperheen tekemää narua, jolla metsäkeijujen juhlan koristeet aseteltaisiin. Peurat olivat keränneet metsän antimia ruuaksi juhlijoille ja saapuivat juhla-alueelle herkullisen ruuan kanssa. Siilit tekivät kettujen tuomista kukista kauniita koristeita, joita linnut kiinnittelivät puihin kauniilla nauhoilla.

Kun tuli ilta, metsän asukkaat kerääntyivät aukiolle. Lepakot olivat nappailleet tulikärpäsiä kissankellojen sisään ja laittoivat niitä roikkumaan puista naruilla. Ketut, pöllöt, ilvekset, karhut, jänikset ja peurat; kaikki metsän asukkaat odottivat metsäkeijujen ilmestyvän jostakin. Taivas oli pilvetön, ja taivaalla loistivat tähdet ja kuu. Metsäkeijujen sijasta aukio täyttyi tähdistä, jotka olivat laskeutuneet alas taivaasta. Sitten kaikki juhlivat!

 

Merle Tattari 6. lk.

Säijän koulu

Kommentoi

XHTML: Voit käyttää näitä tägejä: <a href="" title=""> <abbr title=""> <acronym title=""> <b> <blockquote cite=""> <cite> <code> <del datetime=""> <em> <i> <q cite=""> <s> <strike> <strong>

Haluaisitko lukea artikkeleita enemmänkin?