Musiikkia, tanssia, riemua ja ostoksia

Kuvakollaasi: Kuokkalankosken markkinat onnistuivat taas

Sää suosi lauantaina Villa Hakkarin pihapiirissä Lempäälässä pidettyjä perinteisiä Kuokkalankosken markkinoita. Tapahtuman järjestäneen Lempäälän rotary-klubin puheenjohtaja Jorma Lehtinen iloitsee markkinoiden onnistumisesta. Markkinat tuottivat tänä vuonna varsin hyvin, sillä myyntipaikkoja myytiin reilusti enemmän kuin aiempina vuosina.

– Lisäksi Mansikin Kammarissa markkinatansseissa oli yli kaksisataa kävijää, joten siltäkin osin odotuksemme vähintäänkin täyttyivät.

Parantamisen varaakin on. Lehtisen mukaan tänä vuonna uutena asiana tullut markkinabussi oli muuten onnistunut ratkaisu, mutta kyytiin tulijoita ei tahtonut olla jäähallin suunnalta.

– Keskustasta bussi kuitenkin kulki markkinoille täytenä. Ehkä meidän pitäisi merkitä jäähallin seudun markkinapysäkkejä paremmin, jotta ihmiset tietäisivät niistäkin.

 

 

Tangokuningatar Saana Sassali lauloi päälavalla kaksi kertaa, ja lapsetkin pysähtyivät kuuntelemaan punapukuisen neidon esiintymistä. Sassali kertoi kuuman kostean sään helpottavan laulamista, sillä se kosteuttaa äänihuulia. Nainen suuntasi keikkojensa välissä kiertelemään markkinoille. – Ihanan perinteiset markkinat! Tuossa näkyi monta kivaa kojua. Menen sinne katselemaan ja tapaamaan ihmisiä. Kuva: Kea Pesonen

 

Lempääläiset 15-vuotiaat Essi Mantila ja Iida Ylimäki olivat markkinoilla myymässä kirpputorityyliin omia tavaroitaan ja vaatteitaan. Lisäksi heidän teltallaan pieniä lapsia houkutteli kasvomaalausten tekeminen. Tytöt olivat maalanneet malliksi omille kasvoilleen veikeät kissankasvot. Maalausten lisäksi myyntikin sujui. – Paitoja ja mekkoja meiltä on ainakin ostettu useita. Nuoret ovat ostaneet itselleen ja vanhemmat ihmiset esimerkiksi lapsenlapsilleen. Kuva: Kea Pesonen

 

Pyörätuolitanssijoiden Leevi Ketolan ja Zaida-Ester Launiksen tansseista pysäyttävin oli herkän sensuelli rumba, joka vangitsi yleisön katseet. Kuva: Kea Pesonen

 

Jukka ja Auli Turunen tulivat Kuokkalankoskelle Akaasta. Yksi syy Lempäälän Rotary-klubin järjestämille markkinoille tuloon oli se, että Jukka Turunen on mukana Akaan rotareissa. Pariskunta osti markkinoilta pikkuruisen keppihevosen tuliaiseksi vuoden ikäiselle tyttärentyttärelleen. Kuva: Kea Pesonen

Kangasalalaiset Riitta ja Seppo Rintala tulivat markkinoille erityisesti tangon perässä. He käyvät tansseissa joka viikonloppu ja joskus viikollakin. Seppo Rintala odotti kuningattaren tapaamista. – Hän on sievä tyttö ja hyvä laulaja! Oikea valinta, mies kehuu. Pariskunta ehti kuningattaren nähtyään myös kiertelemään myyntikojuja. Kuva: Kea Pesonen

Lempääläissyntyinen Anneli Toivonen käy Kuokkalankosken markkinoilla joka vuosi, vaikka hän asuu nykyään Valkeakoskella. Toivonen otti Ti-Ti Nallen kanssa yhteiskuvan 21-vuotiaalle tyttärentyttärelleen. – Hän lähettelee aina myöhään minulle kaikenlaisia kuvia, niin keksimme, että nyt lähetetäänkin vaihteeksi hänelle kuva. Kuva: Kea Pesonen

 

Riitta Korpela ja Ti-Ti Nalle villitsivät nuorta yleisöä tanssi- ja musiikkiesityksellään. Kaksikko oli myös tavattavissa ja halattavissa Lempäälän kunnan osastolla. Kuva: Kea Pesonen

TERVE!

Tämä sisältö on lehden tilaajille.
Tutustu 5 viikkoa vain 1,90 €.