Saarisesta Salpausselän kisojen uusi pääsihteeri

Aino-Kaisa Saarinen aloittaa tehtävässään  elokuun alusta.

Moninkertainen maailmanmestarihiihtäjä ja olympiamitalisti, Lempäälän Kisaa edustava  Aino-Kaisa Saarinen on valittu Salpausselän kisojen uudeksi pääsihteeriksi. Pääsihteeri vastaa Salpausselän kisojen tapahtumatuotannosta ja toimii tapahtumaorganisaation esimiehenä.

Saarinen toimii pääsihteerin tehtäviensä ohella myös tapahtumayhtiö Lahti Eventsin vastaavana tuottajana ja tammikuun lopussa Lahdessa järjestettävien nuorten pohjoismaisten lajien MM-kisojen pääsihteerinä.

Uudessa tehtävässään Aino-Kaisa Saarinen aloittaa elokuun alussa.

Entinen huippuhiihtäjä on uudesta tehtävästä innoissaan. Viime vuoden Salpausselän kisojen upeiden tunnelmien myötä uransa viime kauteen päättänyt Saarinen muistelee huikeata kisatunnelmaa montussa.

– Olin otettu Salpausselän kisoissa siitä, miten ihmiset tulivat katsomaan hiihtojani ja kannustamaan. Koen pääseväni nyt ikään kuin antamaan takaisin yleisölle olemalla osa tapahtumaorganisaatiota ja kehittämään tapahtumaa. Salpausselän kisat on hieno talvinen perinne, jonka tunnelmasta hiihtolajien ja talviurheilun ystävät perheineen odottavat pääsevänsä nauttimaan.

Saarinen suunnittelee tapahtumasta aiempaa enemmän perheille kohdennettua talvitapahtumaa, sillä hänelle itselleen on jäänyt mieleenpainuvia muistoja talvisesta perhejuhlasta jo omasta lapsuudesta, urheiluajoilta, perheenäitinä sekä myös lapsensa isovanhempien kautta.

Urheilijat odottavat, että Salpausselällä ladut ovat priimassa kunnossa ja siellä on helppo tehdä tulosta. Tuloksiahan ja jännittäviä kilpailuja tullaan katsomaan, sillä ne luovat tunnelmansummaa Saarinen.

Salpausselän kisat järjestetään Lahdessa 8.– 10. helmikuuta ensi vuonna jo 94. kerran.

Kommentoi

Sinun tulee olla kirjautunut kirjoittaaksesi kommentin.

Haluaisitko lukea artikkeleita enemmänkin?