Punk-tapahtuma ei kangistu kaavoihinsa – joka vuosi uusi logo

Puntala-rockin tämänvuotinen logo on Sanni Weckmanin käsialaa. Logon keskeiset osat, eli tyylitelty käärmeen luuranko ja teksti ovat käsin piirrettyjä.

 

Viikonloppuna pidetty jokavuotinen Puntala-rock uusii logonsa joka vuosi. Lempäälän Karusellin järjestämän tapahtuman logo on näyttävästi esillä esimerkiksi tapahtuman sosiaalisen median sivuilla ja Puntala-rockiin liittyvissä tiedotteissa.

Logon valitsemiseksi järjestetään joka kerta alkuvuoden aikana kilpailu, johon halukkaat voivat lähettää ehdotuksiaan. Voittajalogon valitsevat Puntala-rockin järjestäjät.

Tämänvuotisessa tapahtumassa käytetyn logon oli tehnyt Helsingissä asuva Sanni Weckman, jolle Puntala-rock on varsin tuttu festivaali. Nainen on käynyt tapahtumassa 2010-luvulla lähes vuosittain, yhteensä seitsemän kertaa. Logokilpailuun osallistuminen oli Weckmanille luontevaa, sillä hänellä on visuaalisen alan koulutus, ja hän tekee tällä hetkellä työssään enimmäkseen graafista suunnittelua.

– Kokeilin osallistua kisaan jo viime vuonna, mutta silloin valinta ei osunut minunn logoehdotukseeni. Tämän vuoden logo pohjautuu tuohon viimevuotiseen luonnokseeni.

Logon keskeinen elementti on käärmeen luuranko, joka on kiemurtelevassa asennossa ympyrän sisällä. Idea logoon lähti punk-kulttuurin tyypillisestä kuvastosta, joka on usein tyyliltään rajua, synkeää ja jopa makaaberia.

– Mietin, mikä olisi minun tyyliseni punk-teemoihin liittyvä kuva-aihe. Pääkallo on aika kulutettu idea, joten päädyin muuten vain kokeilemaan erilaisia juttuja luilla. Siitä se sitten yksinkertaistui käärmeen luurangon muotoon. Lopputulos on siitä hieman tyylitelty versio, Weckman kertoo.

Logon suunnittelussa Weckman hyödynsi käärmeen anatomiaa käsitteleviä piirroksia ja valokuvia. Hän piirsi muodon ensin lyijykynällä ja sitten tussilla, ja lopuksi kuvio skannattiin digitaaliseen muotoon. Viimeistelyn nainen teki kuvankäsittelyohjelmalla.

Weckman sai palkinnoksi ja suunnittelutyön korvaukseksi liput Puntala-rockiin. Sen kummempaa palkkiota nainen ei olisi toivonutkaan.

Talkoohengellä minä lähdin tähän mukaan, niin kuin punk-piireissä on tapana.

Lue lisää Puntala-rockista ja punk-kulttuurin olemuksesta keskiviikon LVS:stä tai verkkojutusta, jonka löydät täältä.

TERVE!

Tämä sisältö on lehden tilaajille.
Tutustu 5 viikkoa vain 1,90 €.