Tulevaisuus on mahdollisuus

Tiedämme, että uusi mahdollisuus on luvattu meille kaikille. Tiedämme myös sen, että tuo mahdollisuus, jota ehkä jokainen tavoittelee, voi vain olla meille ainoa toivo parantaa omaa asemaamme yhteisömme sisällä, ja tuntea arvostuksen olevan tie menneisyytemme yläpuolelle. Olemmeko kaikki uhreja valitsemiemme oikeuksien seurauksien alla? Seuraukset eivät synnytä vastuuta itsellemme, jos toimimme vain niiden oikeuksien mukaisesti, joista kukin meistä löytää tulevaisuuden. Tulevaisuus elää yhteiskunnassamme, ja siinä, miten sen kehitys kasvattaa myös kansalaisten toimia.

Miksi osa meistä kuitenkin perääntyy kehityksen mennessä eteenpäin? Tuo kehitys on meille kuin riski ylittää kansalaisten odotukset tulevaisuuden näkymästä, ja oletamme myös heidän sopeutumisensa kehityksen varjossa vaativan mahdollista tukiverkostoa. Me voimme pitää yhdessä kansan tiiviinä ja lisääntyvänä, jos rohkaisemme toisiamme, vaikka tulevaisuus antaisikin itsestään epävarman kuvan.

 

Vili Tappura, 6. lk.

Nurmen koulu

TERVE!

Tämä sisältö on lehden tilaajille.