Ikea-kassista löytynyt piikkipallo oli oleskellut sisällä jo monta päivää

Utelias siili kävi ihmisillä yökylässä

Löydettäessä Simo oli kauhuissaan, mutta se toipui kokemuksestaan nopeasti. Kuva: Mai Alasalmi

– Mikä ihme noilla koirilla on, ihmetteli Mai Alasalmen mies pari viikkoa sitten. Koirat oli ulkoilutettu, syötetty ja juotettu, mutta edelleen niillä oli tilanne päällä. Jokin oli selvästi niiden mielestä vinossa, mutta ihmiset eivät

millään keksineet mikä.

Pari päivää kului, ja vähitellen koirat rauhoittuivat. Välillä ne yrittivät kiinnittää ihmisten huomion erästä tiettyä peilikaappia kohtaan, mutta kun ihmiset eivät vieläkään saaneet viestistä kiinni, ne luovuttivat.

Lopulta syy koirien touhotukseen löytyi.

Alasalmi heräsi keskellä yötä ja rupesi ihmettelemään kummaa rapinaa. Ihan kuin Ikea-kassi olisi liikkunut itsestään! Hän meni katsomaan – ja säikähti kuollakseen. Kassista keräyspaperin seasta pilkisti eläimen kuono.

Ensin Alasalmi luuli, että sisälle oli luikerrellut kyy, mutta tarkemmin katsottuna otus ei ollut mitään sinne päinkään. Se oli julmetun iso siili.

– Se oli ollut sunnuntaista keskiviikkoon meillä yökylässä. Vierashuoneesta löytyi siilin pissaa ja kakkaa, ja kai se oli käynyt syömässä ja juomassa koirien astioilla, koska mitenkään kuivunut tai huonossa kunnossa se ei ollut, Alasalmi kertoo.

Paljastumisesta säikähtänyt siili vetäytyi tiukaksi piikkipalloksi, ja pelastusoperaatioon tarvittiin paksut hanskat. Alasalmi ja hänen miehensä onnistuivat keplottelemaan siilin koirien tyhjään ruokakuppiin ja viemään vierailijan siinä ulos. Koirat seurasivat rauhallisina vieressä – niillehän siilistä oli tullut jo tuttu kaveri.

Uskalias seikkailija oli päätynyt Ikea-kassiin keräyspaperin joukkoon. Kuva: Mai Alasalmi

Kun Simoksi nimetty seikkailija pääsi ulos, se tempaisi saman tien jalat alleen. Sittemmin se on kuitenkin nähty pihalla monta kertaa, ja tarjotut koiran märkäruoat ovat maistuneet. Selvästikään yökyläkokemus ei ollut Simolle kovin traumaattinen.

– Nyt on kyllä pakko rakentaa sille pesä talveksi, Alasalmi suunnittelee.

 

Teksti: Tua Onnela

 

TERVE!

Tämä sisältö on lehden tilaajille.
Tutustu 5 viikkoa vain 1,90 €.