Kuronen Laivakello-palkintoehdokkaaksi

Kotkan Meripäivien yhteydessä julkistettiin vuoden 2018 Laivakello-ehdokkaat. Ehdokkaana on Kirsti Kuronen Lempäälästä. Muut ehdokkaat ovat Jukka-Pekka Palviainen, Veera Salmi, Kalle Veirto ja Harri Veistinen. Myös Palviainen ja Veistinen ovat Pirkanmaalta.

Laivakello-palkinto (alkuaan Pertsa ja Kilu -palkinto) on nuortenkirjapalkinto, joka on jaettu vuodesta 1996. Lempääläläinen Sari Peltoniemi sai palkinnon vuonna 2014 monipuolisesta lasten- ja nuortenkirjatuotannostaan.

Palkinto jaetaan vuorovuosin Kotkassa ja Raumalla. Palkinto jaetaan 10. syyskuuta kotkalaisen kirjallisuuden päivänä.

Pääasiassa lasten- ja nuortenkirjoja kirjoittanut kirjailija Kirsti Kuronen on saanut vuonna 2005 Lempäälän kunnan kulttuuritekopalkinnon ja  Kariston säätiön tunnustuspalkinnon. Vuonna 2011 Kuronen sai  Topelius-palkinnon teoksestaan Piruettiystävyys. Kurosen Paha puuska on valittu Suomen edustajaksi kansainvälisen lasten- ja nuortenkirjallisuuden sekä lukutaidon edistämisjärjestö IBBY:n kunnialistalle vuonna 2016, ja sille on myönnetty Tampereen kaupungin kirjallisuuspalkinto vuonna 2015.

Haluaisitko lukea artikkeleita enemmänkin?
Monet artikkeleistamme ovat vain rekisteröityneille lukijoille. Luo tunnukset, niin pääset lukemaan enemmän. Rekisteröityminen on helppoa ja maksutonta.

Kommentoi

XHTML: Voit käyttää näitä tägejä: <a href="" title=""> <abbr title=""> <acronym title=""> <b> <blockquote cite=""> <cite> <code> <del datetime=""> <em> <i> <q cite=""> <s> <strike> <strong>