Kansallispukuja tuuletettiin

Sunnuntaina juhlittiin suomalaista kansallispukua myös Vesilahdessa. Kuva: Riitta Mäkinen

Vesilahden Tapolan pihapiiriin kokoontui sunnuntaina 5.8. iloinen joukko, josta moni kantoi kansallispukua. Vietettiin uudehkoa erikoispäivää, kansallispukujen tuuletusta. Päivämäärä on poimittu siitä, että 5. elokuuta 1885 suomalainen kansallispuku esiteltiin ensimmäistä kertaa julkisesti, silloin keisarille ja keisarinnalle.

Nyt Narvan Big Band soitti ja Narvan Vesilahden taitokeskuksen vetäjä Eeva Nytorp juonsi pukujen esittelyä. Moni puku on itse tehty tai niillä on jokin perimystarina. Antrean pukuja oli useamman yllä, ja kuvassa oikealla näkyy Raja-Karjalan kansallispuku.

Vesilahden Taitokeskus ja Lempäälän Kalevalaiset ry järjestävät yhteisen tuuletuksen kummallakin paikkakunnalla vuorovuosin.

Teksti: Riitta Mäkinen