LeKi Yleisurheilu kahmi 49 piirinmestaruusmitalia

Perinteinen 9–15–vuotiaiden sisulisähuipentuma käytiin Ratinan stadionilla tämän kesän jo tutuissa kuumissa olosuhteissa 28.–29. heinäkuuta. Lempäälän Kisa Yleisurheilun nuoria mukana oli yhteensä 51.

Ilahduttavasti osallistujamäärä kasvoi, ja lekiläisiä lajiosallistumisia oli 15 prosenttia enemmän kuin viime vuonna. Kun piirin yleisenä trendinä on osallistujamäärän väheneminen, niin LeKi Yleisurheilu oli kisojen yksi piristävä poikkeus. Ensikertalaisia kisaajia oli paljon ja laajalla rintamalla osallistuttiin useampiin lajeihin. LeKi-asut erottuivat kentällä ja monien urheilijoiden osalta lajitulokset olivat omia ennätyksiä.

LeKi Yleisurheilun nuoret saavuttivat Hämeen piirin kesän päätapahtumasta kaikkiaan 49 mitalia. Piirinmestaruuksia lekiläiset veivät yhteensä 22, hopeamitaleja 14 ja pronsseja 13. Mitaleita tuli monipuolisesti myös kaikista lajiryhmistä.

Manu Mäenpää (P15) voitti maksimimäärän eli neljä mestaruutta. Miika Niemelä (P13) oli tuplamestari ja otti kaikista neljästä lajista mitalin. Noel Nikulainen (P10) urakoi kolme mestaruutta. Kolme mitalia saalistivat myös Aarne Kalela (P11), Ella Noora Haapalehto (T13) ja Ella Ala-Lahti (T15).

Piirinmestareita olivat lisäksi Eemeli Riikonen (P9), Kiira Kilpinen (T10), Eerik Ruuti (P10), Niia Niemelä (T11), Ainu Verho (T11), Aapo Närhi (P11), Eelis Kuusjärvi (P12), Eero Ranta (P12), Luukas Lipponen (P13), Nora Kytäjä (T14) ja Leevi Lampén (P15).

Mitalikorokkeelle kiipesivät myös Meea Mäkinen (T9), Jeni Suhonen (T9), Joona Kivistö (P9), Venla Vaittinen (T10), Iina Niemelä (T11), Otso Luodeslampi (P12), Saku Lehtonen (P13), Kristiina Laitinen (T14), Tuomas Närhi (P14) ja Emma Ranta (T15).

Lisäksi LeKi-joukkueessa urheilivat Elena Ikola (T9), Emmi Kallioinen (T9), Lidia Karislahti (T9), Helmi Rajamäki (T9), Siru Rasinmäki (T9), Nanna Salovaara (T9), Aada Ylilehto (T9), Aada Viskari (T9), Akseli Koivula (P9), Akseli Kuusjärvi (P9), Aapeli Karislahti (P10), Viljami Kuusjärvi (P10), Kaapo Lievonen (P10), Viivi Komu (T11), Nella Mäkynen (T11), Oliver Kaikkonen (P11), Pietari Koivula (P11), Tuuli Kiimala (T12), Reetta Lievonen (T12), Veera Rantala (T12), Jesse Mäenpää (P12), Eemeli Ruuti (P12), Jesse Salo (P12) ja Emilia Kilpinen (T15).

Sisulisäikäisten pm-kilpailuista jäljellä ovat vielä viestit elokuussa sekä moniottelut ja maastoviesti syyskuussa.

 

Teksti: Timo Reunanen

 

TERVE!

Tämä sisältö on lehden tilaajille.
Tutustu 5 viikkoa vain 1,90 €.