Jumalan etsintäkuulutus

Jumalan toimistossa mahtaa käydä melkoinen vilinä. Kristityt kautta maailman rukoilevat Jumalaa kuiskaten, huutaen, yhdessä tai yksin. Lakkaamatta. Kaikki rukoukset kuunnellaan, kaikkiin niihin vastataan. Ympäri vuorokauden, joka päivä. Myös, tai jopa erityisesti, sunnuntaisin ja arkipyhinä. Vaikka tilanne voisi ihmisten käsissä olla melko kaoottinen, Jumala kylmänviileästi jatkaa jo ennen ajan olemassaoloa hyväksi toteamallaan tiellä. Hän hoitaa kaiken työn itse. Tuosta toimistosta ei löydy yhden yhtä sihteeriä tai mitään välikäsiä, vaan kaikki yhteydenotot menevät suoraan avoimesta ovesta itse Herra Toimitusjohtajan pöydälle.

Jumala on myös melko kunnianhimoinen johtaja. Hänelle ei riitä se, että hän johtaa markkinoiden suurinta yhtiötä yli kahdella miljardilla kanta-asiakkaalla. Hän haluaa omakseen jokaisen ihmisen. Hänellä on reaaliajassa päivittyvä tietokanta kaikista, niin omista asiakkaistaan kuin asiakkuutensa jäihin panneista, niistä jotka kieltäytyivät hänen tarjouksestaan kuin niistäkin, jotka eivät vielä koskaan ole kuulleetkaan Jumalan hittituotteesta, syntien anteeksiantamisesta ja ikuisen elämän lupauksesta. Voisi sanoa, että kovin hyvää bisnestajua Jumalalla ei ole, sillä nämä hän tarjoaa ilmaiseksi jokaiselle halukkaalle. Ja heti, kun vain joku ottaa Jumalan tarjoaman lahjan vastaan, Jumala järjestää koko henkilökunnalleen kunnon juhlat, kuten Jeesuksen vertaus kadonneesta hopearahasta (Luuk. 15) kertoo. Ei tarvitse kitsastella, kun pystyy luomaan vaikka kokonaisen maailmankaikkeuden pelkällä sanalla.

Jumala tosin melko harvoin ilmestyy palavasta pensaasta puhumaan ihmisille itse selkeän näkyvästi ja kuuluvasti. Jumala on etsintäkuuluttanut joka ikisen. Jeesus lähetti aikoinaan omat opetuslapsensa maailmaan löytämään näitä etsintäkuulutettuja ihmisiä. Tämä etsintätyö jatkuu yhä. Ihminen on jännä olento. Hän ottaa vastaan melkein mitä tahansa, kun ilmaiseksi tai edes tarpeeksi halvalla tarjotaan. Mutta ikuisesta elämästä voi kieltäytyä vaikka hamaan loppuun asti. Ehkä tarjous kuulostaa liian hyvältä ollakseen totta, ja se päätyy suoraan vastaanottajan roskapostikansioon. Mutta totta se on.

Halti Huhtala

TERVE!

Tämä sisältö on lehden tilaajille.
Tutustu 5 viikkoa vain 1,90 €.