Jumalan peilissä

Mitä sinä näet, kun katsot peiliin? Katsooko sinua peilistä takaisin itseensä tyytyväinen, onnellinen ihminen? Vai näetkö peilistä ihmisen, joka kokee arvottomuutta ja häpeää? Ehkä peilissä näkyy itseensä pettyneen ja ahdistuneen katse? Me ihmiset olemme mestareita vertaamaan itseämme muihin. Helposti vähättelemme itseämme, omaa luonnettamme ja ominaisuuksiamme. Helposti jäämme myös kiinni menneisyyden taakkoihin. Harva on täysin tyytyväinen siihen, millaisena itsensä ja elämänsä näkee ja kokee.

Psalmista 139 voimme nähdä, millaisena Jumala meidät näkee ja kuinka Hän toivoisi meidän näkevän itsemme ja toisemme: ”Herra, sinä olet luonut minut sisintäni myöten, äitini kohdussa olet minut punonut. Minä olen ihme, suuri ihme ja kiitän sinua siitä. Ihmeellisiä ovat sinun tekosi, minä tiedän sen. Minä olen saanut hahmoni näkymättömissä, muotoni kuin syvällä maan alla, mutta sinulta ei pieninkään luuni ole salassa. Sinun silmäsi näkivät minut jo idullani, sinun kirjaasi on kaikki kirjoitettu. Ennen kuin olin elänyt päivääkään, olivat kaikki päiväni jo luodut.” jakeet 13 -16. Jokainen ihminen on ihme, suuri ihme jo siksi, että Jumala itse on hänet luonut. Hänen tietämättään tai tahtomattaan ei kukaan ole syntynyt. Sinun syntymäsi ei ole sattumaa. Olet sellaisenaan Jumalan mielen mukainen ihme ja äärimmäisen arvokas.  Kun siis katsot peiliin, näet ihmisen, jonka Jumala on erityisesti tahtonut syntyvän ja jota hän rakastaa. Samoin jokainen kohtaamme ihminen, se vaikeinkin, on Jumalalle erityinen ja rakas.

Jumala tuntee ihmisen läpikotaisin, sisintä myöten. Hän tuntee salaisimmatkin ajatukset. Nekin, jotka kätketään sisimpään eikä paljasteta lähimmillekään ihmisille. Jumalan edessä voi kuitenkin olla paljaana ja avoimena. Hän kuulee huokaukset ja näkee itkun ja ilon aiheet. Hän tietää virheesi, erheesi ja epäonnistumisesi ja siitä huolimatta rakastaa ehdoitta. Jumalan edessä voit tunnustaa pahimmatkin mokasi ja Herra vain odottaa, että voisi osoittaa rakkautensa ja armonsa (Jes. 30:18). Tänäänkin saat uskoa syntisi anteeksi Jeesuksen sovitustyön tähden. Jumala tietää myös jokaisen elämämme ajanjakson. Mikään tuleva tapahtuma ei ole häneltä salassa. Kuinka turvallista onkaan tietää, että Jumalan tiedossa on kaikki elämäsi päivät. Hän ei jätä yksin selviämään, vaan on luvannut olla kaikki päivät maailman loppuun asti kanssasi.  Voit huoletta luottaa elämäsi Hänen käsiinsä.

 

Sanna Tiainen

TERVE!

Tämä sisältö on lehden tilaajille.
Tutustu 5 viikkoa vain 1,90 €.