Junnuyleisurheilusta iso kasa SM-mitaleita Lempäälään

Kuva: Veli-Matti Ranta
SM-mitalin jälkeen voi hiukan pullistella, kuten moukarinheiton 16-vuotisten pronssipoika Leevi Lipponen.

 

Neljä kultaa, yksi hopea ja kolme pronssia. Höysteenä seitsemän pistesijaa. Siinä saldoa 14–17-vuotisten yleisurheilun SM-mittelöistä lempääläisittäin. Nuorempi väki eli 14- ja 15-sarjalaiset kisasivat SM-mitaleista Saarijärvellä ja 16- ja 17-sarjalaiset Espoossa.

Lempäälän Kisan Yleisurheilu oli molemmilla paikkakunnilla uljaasti esillä lupaavien nuorten atleettiensa ansiosta. Juoksija Santtu Heikkinen oli ikäluokassaan eli 16-vuotissa lajeissaan suvereeni ottaen kullan 2000 metrin esteissä 12 sekunnin marginaalilla ajallaan 6.16. Aikuisten EM-kisojen yksi harvoista väriläiskistä eli estejuoksija Topi Raitanen on saamassa Heikkisestä lupaavan seuraajan. 1500 metrillä Santtu kiipesi podiumin keskipallille, kulta-aika oli uusi nuoren miehen ennätys 4.12,09.

Toisen polven korkeushyppääjä Manu Mäenpää uusi vuoden takaisen tekonsa ja nappasi ikäluokkansa SM-kultaa sarjassa 15-vuotiaat tuloksella 185, joka parantaa nuoren miehen ennätystä sentillä. Manun isä, Pasi Mäenpää, muistetaan takavuosien kovana 10-ottelijana, jolta sujui korkeuskin loistavasti, isä-Pasin ennätys on reippaasti yli kahden metrin. Yhdessä Leevi Lampenin kanssa Manu otti joukkuekisan kultaa, Leevin tulos oli 163. 3-loikassa Manu Mäenpään tulos oli 12,57 metriä, jolla irtosi ikäluokan SM-pronssi.

14-vuotisissa Nora Kytäjä, joka asustelee Forssan seudulla, nappasi 1500 esteissä hopean ajallaan 5.18. 2000 metrillä lahjakkaan Noran aika 6.45 riitti pronssisijalle.

Pronssipallille kipusi myös Leevi Lipponen, joka kirkasti edellisvuosien moukarinheiton pistesijansa mitaliksi nakkaamalla viimeisellä heitollaan lekansa lukemiin 52,46, mikä aiheutti mitalituuletukset. Tulos oli luonnollisesti Lipposen uusi henkilökohtainen ennätys.

Piemmiltä juksumatkoilta löytyy LeKi-YU:sta useampi lahjakkuus, kuten jalkavaivojen takia pitkällä tauolla ollut Helmi Karjainen, joka palasi radoille 3000 metrin kisaan 16-vuotisten sarkassa. Helmin aika oli upea 10.56, jolla heltisi viides sija. Milla Ala-Lahti puolestaan oli 17-vuotisissa ennätysajallaan neljäs 800 metrillä, tulos oli 2.19. Millalle tuli myös 1500 metriltä sama nelossija ajalla 4.53.

Pistesijalle ylsivät myös Leevi Lampen kuulassa (kuudes), Pinja Kianta keihäässä (neljäs) sekä moukarissa (seitsemäs) ja Kristiina Laitinen kuulassa (kahdeksas).

 

Myös Vesilahdelle tuli SM-menestystä, kun Visaa edustava juoksija Joona Sointu teki hienoa jälkeä 17-vuotisten matkoilla. Pronssia Soinnulle napsahti tiukan kirikamppailun jälkeen 2000 metrin esteissä hyvällä ajalla 6.26. 800 metrillä Sointu sinnitteli kuudenneksi ajallaan 2.06.

 

Maaotteluissa oli viikonloppuna kaksi LeKi Yleisurheilun edustajaa. Gävlessa Ruotsissa 22-vuotiaiden PM-kisoissa Matias Mustonen otti korkeuden Pohjoismaiden mestaruuden tuloksella 205. Tanskan Hvidovressa 19-vuotiaiden PM-kisoissa ja nelimaaottelussa Leevi Keronen oli 5000 metrin taktiikkakisan paras suomalainen sijoittuen kuudenneksi ajalla 16.41,59.

Kuva: Veli-Matti Ranta
Nora Kytäjästä tuli kaksinkertainen SM-mitalisti pitkillä matkoilla sarjassa 14-vuotiaat.

Kuva: Heidi Kangasniemi
Tuplakultamitalisti Santtu Heikkinen korkeimmalla korokkeella.

 

 

 

TERVE!

Tämä sisältö on lehden tilaajille.
Tutustu 5 viikkoa vain 1,90 €.