LeKin kiekkosakkiin kolme vahvistusta

Tuttuakin tutumpi hyökkääjä Sami Laakso, liigakokemusta roppakaupalla omaava puolustaja Aleksi Mäkelä ja nuori maalivahtilupaus Arttu Kulmala ovat Lempäälän Kisan Mestis-joukkueen tuoreimmat sopimuspelaajat. Kukin heistä solmi LeKin kanssa ensi kauden kattavan sopimuksen.

Kiviahossa varttunut Sami Laakso on räväkän pelityylinsä ansiosta ollut Hakkarin yleisön lempipelaaja. Hän on yksi harvoista Mestis-pelaajista, joka omaa junioriajoilta alkaen vankat LeKi-juuret. Joukkueen kapteeninakin toiminut ikitaistelija kokosi menneellä kaudella pisteet seitsemän maalia ja viisi syöttöä 37 ottelussa. Laakso on urallaan kärsinyt paljon loukkaantumisista, mutta jos terveys säilyy läpi kauden, on mieheltä lupa odottaa tunnollisen oman pään pelaamisen ohella myös tehoja.

Aleksi Mäkelä on 23-vuotias, raamikas (188/93) ja ikäänsä nähden kokenut puolustaja. Ilves-kasvatin kaksi edelliskautta kuluivat Porin Ässissä, mutta kovin isoa pelivastuuta ei miehelle herunut. Mäkelän potentiaalia kuvaa, että hän kolusi aikanaan kaikki nuorisomaajoukkueet.

Maalivahdiksi Lempäälään tulee mielenkiintoinen toisen polven pelaaja, kun ex-Tappara Artu Kulmalan Arttu-poika on tulevan kauden LeKin pelaaja. Tapparassa juniorikoulunsä läpikäynyt 21-vuotias Kulmala siirtyi B-ikäisenä Porin Ässiin, josta tie jatkui USA:n juniorisarjojen kautta eksoottiseen Kiinaan ja Kunlun-joukkueen junioritiimiin. Nyt Kulmala hakee ensituntumaa miesten peleihin Mestiksessä.

– Mäkelä halusi isoa pelivastuuta, yli- ja alivoimavastuuta, ja sitä hän LeKissä tulee saamaan. Sami edustaa joukkueessa tärkeää lempääläistä jatkuvuutta. Kulmalan Arttu puolestaan on lupaava veskari, joka hakee läpimurtoa aikuisten tasolla, esittelee LeKin pelaajasopimuksia värkkäävä taustahenkilö Jukka Laakso.

– Puolustus- ja molariosasto niin sanotuissa omissa sopimuspelaajissa alkaa olla kunnossa, hyökkäyspäähän on tulossa muutama kärkipään kaveri vielä lisää. Tapparan ja HPK:n lainapelaajien meille tulevat nimet vahvistuvat elokuun aikana, tiedottaa Laakso.

 

TERVE!

Tämä sisältö on lehden tilaajille.
Tutustu 5 viikkoa vain 1,90 €.