Loiskeelle tyrmäys, LeKille voitto sarjakärjestä

Paikallisille jalkapallojoukkueille mennyt viikko oli kaksijakoinen. Kolmosdivarissa Sääksjärven Loiske otti köniinsä kammottavin 0–8-lukemin sarjan johtajajoukkue Ilveksen kakkossakilta. Sarjaporrasta alempana LeKi-futis puolestaan kirkasti hiukan harmaata keskikesän saldoaan voittamalla sarjajohtaja Pirkkalan vieraissa maalein 4–2.

Tasaisesssa kolmosdivarin sarjataulukossa Loiske menetti rökäletappionsa takia useamman sija, ja on nyt kahdeksantena. Ilveksen ylivoima Lamminpään viheriöllä oli murskaava, kärkkään Jesse Huhtalan (kaksi maalia) voimin nuori tupsukorvajengi meni alusta alkaen menojaan. Loiske oli matkassa mukana kapealla pelaajarosterilla, vaihtopenkiltä löytyi vain varaveskari ja yksi kenttäpelaaja.

–Ilves on pelillisesti väärässä sarjassa, meillä ei näin kapealla pelaajasakilla ollut mitään saumaa, myönsi Loiske-luotsi Jani Kangasmaa tappion ilman selityksiä.

Kahdessa viimeisimmässä pelissä Loiskeen verkkoon on ladottu peräti 12 osumaa, joten koko joukkueen puolustuspelaamisessa on ison korjausliikkeen paikka. Loiske kohtaa seuraavaksi kotiareenallaan sarjan häntäpäähän jumiutuneen Forssan FJK:n keskiviikkona 15. elokuuta.

LeKi-futiksen taistelu nelosen paikastaan sai hyvän buustin, kun se maalitykki Ville Viitaharjun kahden maalin ansiosta löi sarjanousua kärkkyvän Pirkkalan Jalkapalloklubin. LeKi sai hyvän rosterin otteluun, vaihtopenkiltä löytyi seitsemän pelaajaa. LeKin maalille on palannut seuraa useiden kausien ajan edustanut Joonas Haapasaari, joka oli opiskelujen takia muutaman edellissesongin ajan Rovaniemellä. Haapasaari on nelosdivarin tasolle erinomaisen laadukas veskari.

LeKin hyvä mieli kuitenkin päättyi nopeasti, sillä siirron takia pelaamatta jäänyt Toijala-ottelu pelattiin heti seuraavana päivänä PJK-ottelun jälkeen. LeKi jaksoi sinniä hellekelissä reilun tunnin ajan toijalalaisten kanssa tasaposkea, mutta pelin lopussa jaksavampi TP-49 meni menojaan ja voitti lukemin 4–2. Sarjataulukossa LeKi on 11 joukkueen kastissa sijalla yhdeksän eli putoajan paikalla.

Vitosdivarissa Loiskeen kakkostiimi menetti kaksi sijaa sarjataulukossa, kun se hävisi tasaisen taistelun Sääksmäen Sopua vastaan maalein 4–3. Loiske/2 on nyt sarjassa sijalla neljä.

 

TERVE!

Tämä sisältö on lehden tilaajille.