Kuokkalan koulun liikuntasaliin rakentuu kerran kuussa temppurata, jolla myös vanhemmat saavat punaiset posket

Lasten liikkumista ei tarvitse seurata sivusta

Leo, Mea ja Minea saavat olla äidin ohjaamilla perhepeuhutunneilla mukana. – Rata saattaa vaihtaa järjestystä siihen mennessä, kun tunti alkaa, Sini Siimekselä nauraa. Kuva: Katariina Rannaste

Ylimääräistä energiaa on päästävä purkamaan johonkin. Tähän päätelmään tullaan monissa lapsiperheissä etenkin viikonloppuisin.

Energianpurkuun tähtää Lempäälän Pandojen uusi ryhmäkin. Voimistelu- ja liikuntaseura Lempäälän Pandat järjestää syyskuusta alkaen kerran kuussa perheliikuntaa Kuokkalan koululla.

Liikuntasaliin rakentuu voimistelurenkaista ja -köysistä, puolapuista, pehmopalikoista, trampoliineista ja muista välineistä temppurata. Ilmoittautumista ei vaadita, ja kertamaksu on kohtuullinen.

Tunteja ohjaa Sini Siimekselä, joka ohjaa sunnuntaisin samoissa tiloissa ensin taaperojumppaa.

– Vetämässäni taaperojumpparyhmässä on 1–3-vuotiaita vanhempineen. Siitä ryhmästä kumpusi toive, että myös hieman isommat, alle kouluikäiset lapset pääsisivät vanhempien kanssa touhuamaan, joten päätimme perustaa Perhepeuhu-ryhmän.

Pienten lasten ja heidän vanhempiensa temppurataliikuntaa ovat Lempäälässä järjestäneet muutkin, esimerkiksi Liikuntaparkki ja Pirkan opisto, mutta erona vastaaviin on, että niihin sitoudutaan koko kaudeksi tai ne ovat arkipäivisin.

– Tänne pääsevät myös työssäkäyvät äidit ja isät, Siimekselä huomauttaa.

– Tämä on hyvä sunnuntain aamupäiväaktiviteetti omallekin perheelle, kun koko perheellä tulemme valmistelemaan tilaa ja pari tuntia täällä riehumme.

 

Lapsia viedään nykyään ahkerasti harrastuksiin, mutta vanhemmat tyytyvät usein vain kuskaamaan. Vanhemmat poistuvat harrastustunnin ajaksi tai seuraavat sitä salin laidalta. Sini Siimekselä näkisi mielellään perheiden tekevän yhdessä.

– Ei tarvitse katsella sivusta, kun lapset tekevät, vaan koko perhe voi liikkua yhdessä. Perheenä yhdessä voi tehdä mitä vaan. Leikkipuistojen välineitä voi hyödyntää yhtä lailla, sillä moni niistä kestää aikuisenkin, hän sanoo.

– Liikkumisen malli lähtee vanhemmista. Ei lapsi välttämättä osaa hakeutua liikunnallisen harrastuksen pariin, jos vanhemmat eivät liiku.

Perhepeuhussa radalle pääsevät myös vanhemmat.

– Jos vanhempi jättäytyy sivuun, pyrin kiskomaan hänet mukaan. Lapsikin innostuu ihan eri tavalla, kun isikin roikkuu renkaissa, Sini Siimekselä toteaa.

 

 

Lempäälän Pandat ry on vireä nelikymppinen

– Lempäälän ainoa voimisteluseura

– mm. satuvoimistelu-, telinevoimistelu- ja joukkuevoimisteluryhmiä

– n. 400 jäsentä

– viettää 40. toimintavuottaan

– ei omista omia tiloja, vaan vuokraa kunnan tiloja käyttöönsä

– ohjaajat vetävät tunteja oman työnsä ohella tai muuten vapaaehtoisina

– alkamassa on muun muassa sovelletun voimistelun ryhmä erityislapsille

 

TERVE!

Tämä sisältö on lehden tilaajille.
Tutustu 5 viikkoa vain 1,90 €.