Gleisner SM-hopealle, Mamia ylsi uusiin ennätyksiin

Rovaniemellä nostettuihin painonnoston 20- ja 23-vuotiaiden SM-kisoihin LeKillä oli lähettää tänä vuonna kaksi urheilijaa.

Alle 20-vuotiaiden miesten 77 kilon sarjaan osallistui LeKin punttikoulussa miltei 10 vuotta sitten aloittanut, myös pitkän painitaustan omaava Harri Mamia. Hyvin treenatun kesäkauden päätteeksi kilpailulta oli lupa odottaa uusia henkilökohtaisia ennätystuloksia. Tempaukset lähtivätkin hienosti käyntiin ja lopulta tempaustuloksella 84 kiloa Harri paransi entistä ennätystään peräti 9 kiloa. Myös työntönostoissa vire oli kohdallaan 102 kilon noston onnistuessa. Yhteistuloksella 186 kiloa Harri saalisti itselleen kuudennen sijan ensimmäisissä tämän ikäluokan SM-kilpailuissaan. Voiton sarjassa vei Parkanon Puntin Samuel Kaikkonen tuloksella 110+131 kiloa.

Alle 23-vuotiaiden naisten 69 kilon sarjassa oli lupa odottaa kovaa kamppailua mestaruudesta LeKin Emma Gleisnerin ja Tampereen Pyrinnön Jutta Selinin välillä. Tempausnostoissa molemmilla nostajilla oli jyvä kohdallaan kaikkien nostojen onnistuessa. Selin jäi tempauksessa 77 kiloon, Emman tehdessä ennätyksensä ja puhkaistessa uuden kymmenluvun tempaamalla 81 kiloa. Neljän kilon kaula tempauksessa tarkoitti sitä, että voittaakseen tulisi Selinin työntää 5 kiloa Gleisneriä enemmän.

Myös työntönostoissa Emma teki varmaa jälkeä onnistuen jokaisessa yrityksessään, viimeiseen nostoon ollessa kuormattuna 94 kilon punnukset. Jutta Selin kaivoi kuitenkin kaikki voimansa viimeiseen yritykseen 99 kilosta, jonka onnistuessa Selin kruunattiin mestariksi ainoastaan yhden kilon marginaalilla. LeKin Emma Gleisnerille siis hopeaa ennätystuloksella 175 kiloa.

Gleisnerin loppu vuoden kisakalenterissa on lokakuussa tulossa ikäluokan EM-kilpailut Puolassa. Nousukunto näyttää hyvältä kauden pääkilpailua ajatellen ja tavoitteena onkin viimeistään siellä pistää jälleen kerran omat ennätykset uusiksi.

 

Teksti: Teemu Roininen

TERVE!

Tämä sisältö on lehden tilaajille.
Tutustu 5 viikkoa vain 1,90 €.