Birgitan vaellus kutsuu hiljentymään Lempäälään

Vaelluksella on reittejä erilaisille kulkijoille lyhyestä seitsemän kilometrin taipaleesta aina 22 kilometrin mittaiselle koko päivän vaellukselle. Osa ryhmistä vaeltaa hiljaisuudessa. Kuva: Sonja Meskanen

Birgitan vaellus järjestetään Lempäälässä lauantaina 1. syyskuuta. Vaelluksen teemana on ”Seitsemän siunausta”. Ajatuksena on, että kulkija saa luonnon lisäksi nauttia seitsemästä hoitavasta asiasta, jotka ovat hitaus, hiljaisuus, yksinkertaisuus, jakaminen, vapaus, huolettomuus ja hengellisyys.

Valittavana on neljä erimittaista (7–22 km) patikkamatkaa Lempäälästä, lyhyt perhevaellus (4 km) sekä kaksi vaellusta Pirkkalasta. Halutessaan kulkija voi valita hiljaisen vaellusryhmän.

Patikoijat käyttävät pääosin Birgitan polun reittejä. Tapahtuma päättyy illalla kello 19 tunnelmalliseen Vaeltajan messuun Lempäälän Pyhän Birgitan kirkossa.

14. kerran järjestettävän vaelluksen taustalla ovat Lempäälän, Pirkkalan Tampereen ja Sääksmäen seurakunnat. Viime vuosina mukana on ollut noin 150 osallistujaa.

Birgitan vaellusta koordinoi Lempäälän seurakunnan vs. toimistosihteeri Jaana Mäkinen.

Hän rohkaisee mukaan ensikertalaisia.

– Kaikilla reiteillä on kaksi vetäjää, jotka ohjaavat ryhmän perille. Vaelluksella ei suoriteta eikä vertailla omaa matkaa tai kokemuksia toisten kokemuksiin, hän kertoo.

– Mukaan kannattaa lähteä mukavilla, hyvin sisään ajetuilla kengillä ja ottaa riittävästi juomaa ja syötävää mukaan. Istuinalustakin on hyvä olla, hän vinkkaa.

Osallistumismaksu sisältää opastuksen lisäksi rukousvihon ja yhden keittoaterian.  Perhevaellus on maksuton, eikä sisällä ruokailua.

Sääksjärven 17 kilometrin reitin voi kulkea myös ilman opasta mobiilikartan avulla. Reitti löytyy Nomadi-sovelluksesta hakusanoilla ”pilgrim” tai ”7 siunausta”.

Vaellukselle on ilmoittauduttava etukäteen 26.8. mennessä sähköisellä lomakkeella, joka löytyy osoitteesta lempaalanseurakunta.fi.

Teksti: Eila Lokka

TERVE!

Tämä sisältö on lehden tilaajille.
Tutustu 5 viikkoa vain 1,90 €.