Olli Nieminen Lempäälän tennismestari

Miesten kaksinpelin semifinalistit; etualalla sarjan voittaja Olli Nieminen, takana Jussi Ylönen (vas.), Juha Pärkkä ja Mikko Lehtinen. Kuva: Olli Nieminen

Ulkokenttien Lempäälän tennismestaruuskisat pelattiin elokuun puolivälissä Sääksjärven kentillä. Turnauksessa ratkottiin mestaruudet kaikkiaan seitsemässä eri sarjassa. Kisat järjestettiin Lempäälän Tennisseuran ja Lempäälän kunnan Liikuntapalvelujen yhteistoimintana.

Miesten sarjassa Olli Nieminen otti ensimmäisen Lempäälän mestaruutensa kaksinpelissä. Tasokkaassa ja tasaisessa loppuottelussa Nieminen voitti Mikko Lehtisen lukemin 6–4, 7–5. Niemisen vahvuudet, painavat peruslyönnit ja vähemmät virheet, toivat tarvittavan eron. Nelinpelissä pari Juha Pärkkä/Vesa Nieminen otti selvän voiton 6–3, 6–2 parista Olli Nieminen/Jussi Ylönen.

Naisten kaksinpelin mestaruuden viime vuodelta uusi Elisa Pelttari, joka lohkopelien loppuottelussa voitti juniori-ikäisen Iida Valkaman erälukemin 6–2, 6–0. Nelinpelissä Pelttari voitti parinsa Ene Härkösen kanssa toisen mestaruutensa, kun jännittävässä finaalissa pari Mervi Vuorinen/Soili Kuittinen taipui lukemin 6–4, 7–6.

Miesten D-luokassa parasta peliä esitti Akseli Jakala, voittaen finaalissa Ville Välimäen 6–4, 6–0. Sarjan pronssiottelussa Valtteri Sirén oli Elmo Rantalaa parempi lukemin 6–3, 6–2. Senioreitten puolella Ilari Laiho väänsi voiton Pekka Aittokalliosta kolmannen erän match-tiebreakin jälkeen luvuin 6–0, 6–7, 10–6.

Pitkiä palloralleja käytiin myös alle 13-vuotiaiden poikien juniorisarjassa. Hyvällä tekniikalla tennispalloa lyövä Totti Lehtonen oli lohkopelien paras. Toiseksi sijoittui Valtteri Vuorio ja kolmanneksi Matias Kivitalo.

Kilpailunjohtajana toiminut Timo Reunanen oli tyytyväinen näkemäänsä.

– Näimme jälleen tasokkaita otteluja eri sarjoissa ja muutamia uusiakin pelaajia oli jälleen mukana. Tennis sopii kaikenikäisille harrastajille, ja turnauksen vanhimman ja nuorimman pelaajan ikäero olikin yli 50 vuotta.

TERVE!

Tämä sisältö on lehden tilaajille.
Tutustu 5 viikkoa vain 1,90 €.