Synttäriherkut ovat historiaa lempääläispäiväkodeissa

Nokian kaupunki linjasi hiljattain, että nokialaispäiväkodeissa ei enää tarjoilla karkkeja tai muita herkkuja. Nyt myös Lempäälän varhaiskasvatuksessa luovutaan ylimääräisistä herkuista, kuten synttäri- ja nimipäivätarjoiluista ja  mahdollisista muista kotoa tuoduista tarjottavista.

Jatkossa syntymäpäiviä, nimipäiviä ja muita lapselle merkittäviä päiviä juhlistetaan herkuttelun sijasta esimerkiksi toiminnallisella tekemisellä, laulettavilla lauluilla tai lepohetkellä päivänsankarin valitsema kirja lukemalla. Päivänsankari saa siis edelleen erityistä huomiota hänelle tärkeänä päivänä, mutta ilman ylimääräistä herkuttelua, Lempäälän varhaiskasvatuksesta tiedotetaan.

– Tämä on aihealue, josta on keskusteltu lähes vuosittain. Keskiössä meillä päätöksenteossa oli lasten tasavertaisuuden näkökulma sekä se, että päivänsankaria voidaan juhlistaa muutoinkin kuin herkuilla, varhaiskasvatuspäällikkö Mirva Ritari toteaa.

Päätöksellä luopua ns. ylimääräisistä tarjottavista herkuista halutaan huomioida myös hammasterveys.

– Lempäälän kunnan varhaiskasvatus tarjoaa lapsille päivittäin, jokaisen tarjottavan aterian jälkeen xylitolipastillit hammasterveyttä silmällä pitäen, Ritari sanoo.

Ylimääräisistä herkuista luovutaan 1. syyskuuta alkaen.

 

 

Kommentoi

Sinun tulee olla kirjautunut kirjoittaaksesi kommentin.

Haluaisitko lukea artikkeleita enemmänkin?