Jääkiekossa ja lentopallossa lupaavia enteitä

Kuva: Antti Raunio
Kasper Pennanen pelasi räväköillä otteillaan lempääläisyleisön sydämiin heti ensimmäisestä harjoitusottelusta alkaen. Kuva LeKin ja Akaa-Volleyn pelistä, jonka liigamiehistö Akaa voitti erin 3 – 2.

Lempääläisen joukkueurheilun lippulaivat LeKin jääkiekon Mestis-joukkue ja LeKin lentopallon miesten ykkössarjajoukkue ovat aloittaneet pian alkavia sarjakausia sparraavat treeniottelunsa. Mikä mukavinta, otteet niin kiekossa kuin lentiksessäkin ovat olleet kovastikin lupauksia herättäviä.

Jääkiekossa LeKi löi avauspelissään Mestis-tulokas KooVeen lukemin 8 – 1. Nokian harjoitusturnauksessa kaatui Pyry maalein 5 – 1 ja finaalissa KooVee taipui toistamisiin, nyt lukemin 3 – 1. Vuorokautta myöhemmin viime kevään Mestis-mestari KeuPaHT voitti kotiareenassaan LeKin maalein 5 – 1.

– Paljon hyödyllistä tietoa uusista pelaajista on saatu näissä otteluissa. Vielä ei ole edes treenattu mitään erikoista, vaan haettu yksinkertaisesti vain luistimiin liikettä. Keuruu oli odotetusti kova, jos toki on sanottava, että siinä pelissä painoi monen pelaajan pohkeita edellispäivän turnaus, kertoi valmentaja Miikka Kuusela LeKi-tuntemukset.

Pelaajistosta Kuusela erikseen kehaisi hyökkäystrioa Anton Ollikainen – Niko Lahtinen – Janne Seppänen. Ikinuori Tommi Välimaakin viiletti LeKi-nutussa, sopimusta parasta aikaa hiotaan lopulliseen muotoon. Pakistosta paljon liigarutiinia omaava Aleksi Mäkelä teki kamppailuvoimallaan Kuuselaan suuren vaikutuksen.

Lentopallossa LeKi harjoitteli ensiksi sarjaporrasta alempana pelaavan Pälkäneen Luja-Lukon nurin erin 5 – 0, hävisi sitten mainiotasoisessa kamppailussa liigajoukkue Akaa-Volleylle erin 2 – 3 ja neljän joukkueen turnauksessa ykkössarjan suursuosikki Rantaperkiön Iskua vastaan LeKi hävisi erin 1 – 2, kuten hurjasti vahvistuneen sarjatulokas TuTollekin. Aitolahden Riennon lempääläiset löivät puolestaan lukemin 2 – 1 samassa turnauksessa.

– Joukkue on uudistunut viime kaudesta etenkin yleispelaajaosastolla, joten nyt on tärkeää hioa yhteispeliä ja pelaamallahan se parhaiten hoituu. Lupaavia nuoria miehiä olemme saaneet ja hiukan kokeneemmat uudet tulokkaatkin ovat nivoutuneet joukkueeseen mainiosti, tuumasi puolestaan LeKi-luotsi Tapani Nyström.

Tuomas Siirilä ja Kasper Pennanen ovat laitaiskijöinä kovakätisiä ja räväköitä, sentteri Teemu Koivunen on todellinen joukkuepelaaja, kuten liberon tontilla sähäkästi häärivä Jyri Niemikin.

– Jo nyt voi huoletta julistaa tulevan ykkössarjan olevan kaikkien aikojen kovatasoisimman. Kun liigasta tippui joukkueellinen pelaajia, tekee se ison tasonnoston ykköseenkin, huippukovia porukoita on varmasti yli puolet sarjan 13 sakista, aprikoi Nyström.

Sääksjärven Loiskeen ykkösdivarin futsalmiehistöllekin kuuluu positiivista, sillä treenit ovat käynnistyneet isolla sakilla ja valmennuspuolellekin on saatu mukaan osaava ja kokenut tekijä, kun Janne Malmi teki come backin Loiskeeseen.

 

TERVE!

Tämä sisältö on lehden tilaajille.
Tutustu 5 viikkoa vain 1,90 €.