Santtu Heikkinen lähteen Ruotsin-kaatoon estejuoksussa

Yksi kuluvan suven useasta yleisurheilun lempääläissäväyttäjistä on kestävyysjuoksija Santtu Heikkinen. Vuonna 2002 syntynyt tuore lukiolainen on parantanut ennätyksiään jokaisella matkalla ja menestystäkin SM-tasolla on tullut kosolti. Santun kausi huipentuu tulevana viikonloppuna, kun nuorisomaajoukkue kokoontuu Tampereelle perinteiseen Ruotsi-maaotteluunsa.

– Hienoilla fiiliksillä lähden maaotteluun. En olisi ennen kisakautta uskaltanut toivoa pääseväni Suomen edustuspaitaa sovittamaan vuotta vanhempien sarjaan, tuumaa 16-vuotias Heikkinen, joka siis juoksee 2000 metrin esteet 17-vuotisten sarjassa Ratinassa.

– Ruotsalaisista kilpakumppaneista en osaa sanoa mitään. Minulle sopii hyvin, että voitto ratkaistaisiin loppukirissä, joka on tänä kesänä ollut itselläni vahva.

Kesäkausi on sujunut tuloksellisesti ja kilpailullisesti Heikkisellä nappiin. 16-vuotisten SM-mittelöissä 1500 metrillä Santun kiri oli muille lyömätön, ja esteissäkin tuli kultaa.

– SM-kisat ovat tähän mennessä ollut kauden kohokohta, mutta maaottelu on myös sekin upea juttu, hehkuttaa Heikkinen, jota valmentaa oma isä Markku Heikkinen taustatukenaan lajin todellinen osaaja Veli-Matti Ranta.

Rannan suojatti Leevi Keronen juoksi huikean 5000 metrin kisan Lappeenrannassa, kun 17-vuotiaan lupauksen aika painui ensimmäistä kertaa alle 15 minuutin: 14.55,61.

– Leevi on kehittynyt vieläkin hurjempaa tahtia kuin laskeskelin. Lappeenrannan vitosen aika nostaa kaverin nuorten maajoukkueryhmään. Rauhassa ja maltilla tehdään töitä jatkossakin ja suunnistus pysyy mukana lajivalikoimassa, Veli-Matti Ranta kertoo.

 

 

TERVE!

Tämä sisältö on lehden tilaajille.