Särkyneen hajuvesipullon saarna

Voivatko pienet, särkyneet hajuvesipullot saarnata? Voivat, jos ne hajoavat sopivaan aikaan ja niiden puhetta pysähtyy kuuntelemaan. Itselleni kävi muutama päivä sitten näin:

Seisoin kylpyhuoneessa kurkottamassa pientä muoviputkiloa hyllyltä. Ennen kuin ehdin tehdä yhtään mitään, tuubi keikahti kumoon ja tönäisi vieressä olevan parfyymipullon lattialle. Sirpaleet lensivät, ja kohta huoneeseen alkoi tulvia hurmaava hajuveden tuoksu.

Kumarruin pelastamaan putkilon lattialta ja aloin vetää harjalla lasinsiruja kasaan. Harmistuksen sijaan aloin kuunnella ”särkyneen saarnaa”.

Olisipa tuo ihana tuoksu ollut käytössä päivittäin! Vaikka vain pieninä suihkauksina se olisi tuottanut iloa ympärilleen. Niin, eihän hyllyssä pullolla ollut paljon virkaa – eikä sen sisältöä olisi tarvinnut säästellä särkymisen hetkeen asti.

Taivaallinen Isä alkoi puhua sydämelleni: ”Luodessani ihmisen tein hänestä rakkauteni kohteen, mutta myös rakkauteni kanavan. Kaikki hyvyyden ja rakkauden lähteet ovat minussa. Niiden virvoittava vesi on tarkoitettu jaettavaksi janoisille ja huolenpitoni apuani tarvitseville.”

Viime sunnuntain evankeliumiteksti vei meidät Jerusalemin temppeliin seuraamaan, mitä uhriarkun äärellä tapahtuu. Ne, joilla on paljon, jakavat apunsa köyhille ja leskille – mutta kuin ohimennen, liiastaan. Joukossa on köyhä leski, joka tuo hänkin, hiljaa ja harkiten oman lahjansa.

”Vain muutama ropo”, yltäkylläisyyden kyllästämät päivittelevät. ”Hän antoi enemmän kuin muut yhteensä – koko elämisensä”, Jeesus suhteuttaa.

Rohkeus antaa vähästä kumpuaa siitä oivalluksesta, että elämä on jo muutenkin Taivaallisen Isän huolenpidon varassa. Ihminen ei voi siihen mitään lisätä.

Haluan rohkaista myös sinua jakamaan ”pieninä suihkauksina” sitä hyvää, minkä olet elämääsi lahjaksi saanut. Vierellä kulkeva saa avun – sinunkin sydämesi täyttyy ilolla ja kiitollisuudella.

 

Raili Paul

Lempäälän seurakunta

TERVE!

Tämä sisältö on lehden tilaajille.
Tutustu 5 viikkoa vain 1,90 €.