Mopomiitti nuorten liikenneturvallisuuden edistämiseksi

Moottoripajatoiminnan tavoitteena on nvahvan sosisaalisen tuen antaminen nuorilele.
– Emme ole poliiseja vaan kavereita, sanoo Timo Dahl Kuva: Timo Dahl

Moottorien pärinää kuultiin Lempäälässä 25. elokuuta, kun Moottoripaja-toiminta ja Lempäälän nuorisopalvelut järjestivät kaikille avoimen Mopomiitti-tapahtuman Ideaparkilla. Yhteistyössä tapahtumaa olivat tekemässä myös AKK:n Turvassa Tiellä -ohjelma ja Suomen

Mopomiitti alkoi miittiajolla Sääksjärven S-marketilta Ideaparkille. Kuva: Timo Dahl

Moottoriliitto.

– Tapahtuman tarkoituksena on koota vauhdista kiinnostuneita nuoria yhteen. Haluamme tuoda esiin, että kikkailu, stunttailu ja vauhdin hurma ovat upeita juttuja – mutta ne eivät kuulu liikenteeseen. Haluamme tuoda nuorille mahdollisuuden harjoitella turvallisella ja valvotulla alueella, missä omien rajojen hakeminen pitää aina tapahtua eikä arkiliikenteessä, sanoo vetäjänä toiminut Timo Dahl.

Mopomiitti alkoi Sääksjärven S-marketilta miittiajolla, jota johti poliisi etuautona ja peräpään vetäjänä toimi Turvassa tiellä -auto. Kaikki halukkaat pääsivät turvallisesti miittiletkaan mukaan  mopolla, mönkijällä, kevarilla tai moottoripyörällä.

– Oli hieno nähdä, kuinka siististi nuoret ajoivat mopoilla keskittyivät letkaan, Dahl antaa kahuja.

Ideaparkilla sai valvotuissa oloissa kaikki kokeilla mopotemppuja. Kuva: timo Dahl

Tapahtumassa Ideaparkin D-päädyssä oli vapaata stunttiharjoittelua, kalustoesittelyä, musiikkia, haastatteluja sekä loistavaa fiilistä. Tapahtumassa oli kaikenikäisille oma harjoittelualue, jossa jokaisella oli mahdollisuus keulia ja polttaa kumia – ihan luvan kanssa.

Mukana stunttailemassa oli Joona Vatanen, trial-näytöksiä ja SiuroPosseJumalauta!  -stuntteja.

Moottoripajatoiminnan tavoitteena on vahvan sosiaalisen tuen antaminen nuorille, jotka ovat vaarassa jäädä työ- ja koulutuspalvelujen ulkopuolelle.

– Me Turvassa tiellä -kouluttajat emme ole poliiseja, vaan nuorten kavereita ja annamme nuorille oikeita keinoja selviytyä liikenteessä, Dahl sanoo.

 

10 liikenneturvallisuuskäskyä

 

Käytän turvavyötä

Noudatan liikennesääntöjä

Noudatan nopeusrajoituksia

Tarkistutan renkaani

Ajan selvinpäin

Suojelen lapsia

Keskityn ajamiseen

Pysähdyn jos minua väsyttää

Pidän kypärää päässäni

Olen kohtelias ja huomaavainen

Kommentoi

XHTML: Voit käyttää näitä tägejä: <a href="" title=""> <abbr title=""> <acronym title=""> <b> <blockquote cite=""> <cite> <code> <del datetime=""> <em> <i> <q cite=""> <s> <strike> <strong>

Haluaisitko lukea artikkeleita enemmänkin?