Nuoret kaipaavat perheen tukea – lähtisitkö tukiperheeksi ilman huoltajaa maahan tulleelle nuorelle?

Pelastakaa Lapset etsii vapaaehtoisia tukiperheitä ilman huoltajaa maahan tulleille, oleskeluluvan saaneille 16–21-vuotiaille nuorille Pirkanmaalla. Useita kymmeniä nuoria on kuitenkin vielä vailla tukea.

Tukiperhe kotouttaa -hankkeessa nuori vierailee tukiperheen luona tai tapaa tukiperhettä säännöllisesti ja yhdessä sovitusti 1–4 kertaa kuukaudessa. Tukiperhe auttaa ja tukee nuorta uudessa kotimaassa sekä kielen oppimisessa. Tukiperhe auttaa nuorta kotoutumaan sekä muodostamaan sosiaalisia suhteita. Tukiperhe kulkee nuoren rinnalla kohti aikuisuutta ja tukee häntä uudessa elämänvaiheessaan. Tukiperhe jakaa hienoja kokemuksia nuoren kanssa. Toiminnan tavoitteena on tukea nuoria, jotta he saisivat kontakteja ja linkkejä suomalaiseen yhteiskuntaan.

Pelastakaa Lasten tukiperheiksi soveltuvat luotettavat ja turvalliset yli 25-vuotiaat aikuiset, jotka ovat käyneet tukiperhevalmennuksen ja jotka haluavat antaa aikaansa ja tukeaan nuorelle. Tukiperheiden soveltuvuus lasten ja nuorten parissa toimimiselle arvioidaan ja heidän luonaan tehdään kotikäynti. Tukiperheenä voi toimia lapsiperhe, pariskunta tai yksin asuva. Tukiperheille maksetaan sopimuksen mukainen veroton kulukorvaus.

Syksyn Tukiperhe kotouttaa -tukiperhevalmennuksi pidetään  Tampereella ke 12. ja la 22. syyskuuta.

Kommentoi

Sinun tulee olla kirjautunut kirjoittaaksesi kommentin.

Haluaisitko lukea artikkeleita enemmänkin?