Tänäkin kesänä on hylätty tuhansia kissoja – Sumu-pentu onneksi pelastui

Sumulle kävi hyvin

Meno on välillä hieman vaappuvaa, mutta valpas katse on jo kohdillaan. Kuva: Tua Onnela

Sumu-kissan äidistä ei kukaan pitänyt huolta. Se synnytti pennut yksin ja huonovointisena ladon alle. Kauaa äidin voimat eivät riittäneet, ja se joutui jättämään surkeat piipittävät poikaset oman onnensa nojaan.

Näytti kovasti siltä, että Sumusta tulisi yksi niistä tuhansista kissoista, jotka kuolevat hylättyinä luontoon. Sumulla kävi kuitenkin tuuri. Eveliina Salo oli etsimässä perheeseensä toista kissaa, ja kun hän kuuli Sumusta, valinta oli selvä. Sumu sai katon päänsä päälle, ruokaa ja lämpöä.

– Surkea alku sillä oli, mutta ehkä tämä oli näin tarkoitettu, Salo sanoo.

Koska Sumu oli tullessaan vain kuusiviikkoinen, sillä on todennäköisesti edessään erityisiä haasteita. Liian varhainen vieroitusikä aiheuttaa kissoille monenlaisia stressioireita, jotka voivat näkyä koko elämän ajan. Sumun omistaja on kuitenkin varautunut auttamaan sitä niin kuin sen erityiset tarpeet vaativat.

Tähän asti kaikki on näyttänyt mainiolta. Sumusta on kasvanut reipas ja rohkea pikkukisu. Jopa pölynimuri, kissojen tavallinen kauhistus, on siitä pelkästään kiehtova.

Uuden oppiminen on Sumusta aina riemastuttavaa.

Sumulle meinasi käydä kurjasti, mutta se ei mieti menneitä. Leikkiminen on tärkeämpää. Kuva: Tua Onnela

– Kaikista söpöintä oli, kun se oppi pitämään häntää pystyssä ja heiluttamaan sitä. Se oli ihan, että vau, mihin kaikkeen minä pystynkään, Salo kertoo.

Perheen vanhempaa kissaa Sumu seuraa silmä tarkkana. Jos iso kissa peseytyy tietyllä tavalla, pian Sumu peseytyy juuri samoin.

Eläinsuojelujärjestöt ovat tänä kesänä tiedottaneet ennätysmääristä hylättyjä kissoja. Läheskään kaikille niille ei käy yhtä hyvin kuin Sumulle. Se tuntuu löytökissan omistajasta järkyttävältä.

– En ymmärrä, miten kenenkään ihmisen omatunto antaa myöten hylätä mitään eläintä, Salo sanoo.

 

Tua Onnela

TERVE!

Tämä sisältö on lehden tilaajille.
Tutustu 5 viikkoa vain 1,90 €.