Ihan ok. Ihan ok! Ihan ok?

Kun joku kysyy sinulta, miten menee tai miten meni, milloin ”ihan ok”, on riittävän hyvä vastaus? Mitä ”ihan ok” kertoo minusta tai meidän välisestä suhteestamme? Milloin ”ihan ok!” on huippufiilis olosuhteet huomioon ottaen ja milloin suorastaan kirosanaan verrattava vastaus. Milloin ”Ihan ok?” on vastaus, joka sisältää kaiken, johon sillä hetkellä pystyy vastamaan, kun joku ei halua jakaa tuntojaan kanssasi. Milloin se on small talkia ja milloin avunhuuto: ”haluan tulla oikeasti nähdyksi ja kuulluksi!”.

Jumalalle mikään asia on harvoin ihan ok. Jumala haluaa olla elämässäni oikeasti läsnä, jakaa huoliasi ja iloita iloistasi.  Surra surujasi ja ohjata sinua elämässäsi eteenpäin. Jumala myös haluaa puhua sinulle. Ei siksi, että sinä olet ihan kiva, vaan siksi että hän rakastaa sinua 6/5.

Jumala ei puhu vain äänellä, jota kuulet sydämessäsi. Hän myös lähettää jonkun ihmisen luoksesi. Ihmisen, jolla on ainakin hetki aikaa, kiinnostusta ja halua olla sinun kanssasi. Jumala toimii ihmisten kautta. Myös sinun ja minun kauttani. Väkisin ei voi mennä vääntämään kenenkään ”ihan ok”:ta auki. Saamme valita, kenen kanssa sisimpäämme  jaamme.

Jumala puhuu myös Raamatussa, musiikissa ja seurakunnan tilaisuuksissa, Sanassa ja sakramenteissa. Happoradio pyytää laulussaan: ”Puhu äänellä, jonka kuulen, sanoilla, joita ymmärrän”. Kun Jumala puhuu ja ymmärrän kuulemaani, jotakin minussa alkaa muuttua. Asioihin tulee värisävyjä, valintoihin sisältöä,  kohtaamisiin merkitystä, rukouksiin vastauksia. Silloin ”ihan ok” on kestämättömän vähän myös minulle.

Miten sinulla menee?  Kenelle voisit tänään vastata muutakin kuin ihan ok?

 

Merja Viljanen, nuorisotyönohjaaja, Vesilahden seurakunta

TERVE!

Tämä sisältö on lehden tilaajille.