Roininen vahvin painonnoston maaottelussa

Teemu Roininen ja 153 kilon tempaus. Kuva: Tomi Tolsa

Samaan aikaan yleisurheilun maaottelun kanssa viime viikonvaihteessa käytiin Ratinan kauppakeskuksessa tiukka punttikamppailu Suomen ja Ruotsin välillä. Ruotsista Tampereelle saapui vahva joukko maan parhaimmistoa ja ennakkoon saatiin odottaa tiukkaa kamppailua joukkueiden välillä.

Kilpailussa nostettiin painoluokittain nainen naista ja mies miestä vastaan.

Lempäälän Kisan värejä kilpailuun toi maajoukkueen kapteeni Teemu Roininen. Roinisen vastustajana nosti hallitseva Ruotsin mestari Stefan Agren. Tempausnostoissa Roininen kukisti Agrenin helpon oloisesti tempaamalla 153 kiloa, Agrenin jäädessä 149 kilon rautoihin.
Kovaksi työntäjäksi tunnettu väkivahva Agren aloitti työnnöt onnistuen 185 kilosta, mihin Roininen vastasi työntämällä helposti 186 kiloa.

Agrenin seuraavien yritysten 192 ja 194 kilosta epäonnistuessa varmistui Roinisen maaotteluvoitto omassa sarjassaan. Kilpailujen suurimmat 195 kilon raudat Roininen sai käydä työntämässä näytöksenomaisesti ilman paineita monisatapäisen yleisön kannustusten saattelemana.

– Sarjavoitto oli tässä kisassa tärkein juttu. Kisanostoissa oli pientä jumia kova harjoituskauden jäljiltä ja ennätyskunto on tähdätty marraskuun MM-kisoihin. Eli ihan tyytyväinen voi olla, kommentoi Roininen kisaansa.

Maaottelussa Suomen miehet kärsivät tiukan 10–11 tappion Ruotsin miehille. Huolimatta Anni Vuohijoen ja Kirsi-Marja Mukkalan uusista SE-tuloksista, myös Suomen naiset jäivät länsinaapurin nostajien varjoon pistein 15–6.

Teksti: Frank Teräskari

TERVE!

Tämä sisältö on lehden tilaajille.
Tutustu 5 viikkoa vain 1,90 €.