Santtu Heikkinen kiri maaottelussa kakkoseksi uudella ennätyksellään

Kuva: Ville Hautala
Suo9malaiset estejuksijanuorukaiset yhteiskuvassa Ratinan stadionilla. Lempäälän Kisa-YU:ta seuratasolla edustava Santtu Heikkinen (oikealla) oli toinen ja Lahden Walte Hautala neljäs.

Lempääläisen 16-vuotiaan juoksijan Santtu Heikkisen debyytti Suomen sinivalkeassa edustusasussa sujui hyvin. Yleisurheilun 17-vuotisten Suomi–Ruotsi -maaottelussa 2000 metrin esteet juossut Heikkinen sijoittui huikeassa kirikisassa toiseksi uudella ennätysajallaan 6.13,82. Kakkossija tuli yhden sadasosan minierolla Ruotsin Emil Milan de la Olivaan. Kisan voittaja Ruotsin Omar Nuur oli omalla minuuttiluvullaan voittaen ylivoimaisesti ajallaan 5.53.

– Kisa oli tiukka ja loppuun asti jännittävä. Voittaja oli tosi kova kaveri ja meni alusta alkaen menojaan, me muut jäimme sitten taistelemaan kakkossijasta. Takakurvin vesiesteeltä tulin toisena, mutta ruotsalaiskaveri kiri loppusuoralla ihan rinnalle, mutta jäi onneksi niukasti taakse, kertasi Heikkinen juoksun tapahtumia.

– Sellainen tunne jäi, että tällaiseen maaottelutapahtumaan pitää päästä tulevina vuosina uudelleen. Intoa tämä kokemus lisäsi hurjasti, Lempäälän lukion tuoreesti aloittanut Santtu hehkutti.

Treenimääriä ja -tehoja on jatkossa Heikkisellä varaa kiristää huimasti.

– Aika rennosti olemme vielä edenneet, jos toki joka vuosi harjoittelua on kiristetty. Vammoja ei ole hidasteeksi tullut, käytän päivittäin aikaa venyttelyyn ja lihashuoltoon, kuvaa Santtu Heikkinen, jonka valmennuksesta vastaa isänsä Markku Heikkinen ja takamentorina neuvoja antaa Veli-Matti Ranta.

 

TERVE!

Tämä sisältö on lehden tilaajille.
Tutustu 5 viikkoa vain 1,90 €.