Koskinen kiihdytti kauden nopeimmaksi suomalaiseksi

Lempääläinen Janne Koskinen kiihdytti Ruotsissa Tierpin radalla ajetussa Drag Racingin PM-sarjan päätöskilpailussa semifinaaliin. Samalla hän kiihdytti myös kauden nopeimman suomalaiskuskien ajaman ajan Pro Stock -moottoripyörien ryhmässä.

Kiihdytysajon viimeinen PM-osakilpailu ajettiin 24.-26.8.Tierpin radalla. Tämä oli Koskisen ja hänen Sweet Cheek Racing tiiminsä ainoa kilpailu tällä kaudella, mutta jo lajittelussa eli aika-ajossa hän osoitti kilpailukykynsä sijoittuen kolmanneksi. Samalla hän ajoi myös uuden oman ennätyksensä lukemin 7,161 s / 297,4 km/h. Aika oli myös nopein suomalaiskuljettajien ajama aika tällä kaudella, ja sillä Koskinen nousi myös Euroopan kaikkien aikojen aikatilastossa sijalle 19.

Sunnuntain pudotuskierroksilla Koskinen sai semifinaalissa vastaansa PM-sarjan pistejohdossa olleen Norjan Thomas Lysebraate Olsenin. Lähtö oli tiukka ja voiton vei lopulta Lysebraate Olsen, mutta Koskinen kiihdytti jälleen hienon ajan 7,187 s ja oli vain 0,065 s Lysebraate Olsenia hitaampi. Lopulta norjalainen vei myös koko PM-sarjan voiton.

Haluaisitko lukea artikkeleita enemmänkin?

Kommentoi

XHTML: Voit käyttää näitä tägejä: <a href="" title=""> <abbr title=""> <acronym title=""> <b> <blockquote cite=""> <cite> <code> <del datetime=""> <em> <i> <q cite=""> <s> <strike> <strong>