LeKin nuorta yleispelaajakaksikkoa yhdistää kova harjoittelutausta ja pelinälkä.

Savo ja Pohjanmaa yhdistyvät Hakkarin parketilla

Tuomas Siirilällä (vas.) pituutta on 193 cm, ja Kasper Pennasella 196 cm. Hakkarin halli on kaksikon uusi kotisali. Kuva: Antti Raunio

Uudistunut Lempäälän Kisan lentopallojoukkue aloittaa 1-sarjan lauantaina 15.9. Paljon vartijoina on uusi yleispelaajajaksikko Tuomas SiiriläKasper Pennanen. Siirilä, 20, on kotoisin Pohjanmaan Alajärveltä. 21-vuotias Pennanen on Savon sydämestä Siilinjärveltä. Kauden aikana parivaljakon täytyy ansaita lempääläinen leima, jotta Hakkarin yleisö saa taas nauttia laadukkaasta lentopallosta.

LeKillä on laadukas yleispelaajaosasto, jonka muodostavat Siirilän ja Pennasen lisäksi kokenut Sauli Silpo ja nuori Tomi Perkiö. Viime kaudella paljon pelanneet Simo Puttonen ja Eetu Rantanen kantavat nykyään Rantaperkiön Iskun pelipaitaa. Uutta kaksikkoa yhdistää usea vuosi liigajoukkueiden matkassa, sekä halu päästä pelaamaan isoja minuutteja.

– Kun en keväällä päässyt fyssarikoulutukseen, olin avoin kaikelle. Lempäälästä löytyi hyvä pelipaikka ja pääsin Tampereen Urheiluhierojakouluun. Kaverini, LeKi-passari Kasimir Luostarinen suositteli organisaatiota vahvasti, Tuomas Siirilä kertoo.

– Pääsin kouluun Tampereen teknilliseen yliopistoon rakennustekniikkaa opiskelemaan, ja pohdin erilaisia vaihtoehtoja. LeKistä oltiin yhteydessä, ja tarjolla oli peliaikaa, Kasper Pennanen muistelee.

Siirilä saapuu Kisaan Raision Loimun liigajoukkueesta. Alla on myös kausi liigassa Joensuun Riennossa sekä useampi vuosi Kuortaneen urheiluopiston nuorten maajoukkueessa ja 1-sarjassa. Pennanen pelasi viimeiset kolme kautta liigaa Pielaveden Sammossa ja kauden kuopiolaisessa Lekassa. Molemmilla on sama motiivi: liigavuosina harjoittelu oli kovaa, mutta peliaikaa ei juuri tullut. Sitä on lähdetty hakemaan Lempäälästä ja 1-sarjasta.

– Näen että täällä on realistinen mahdollisuus päästä pelaamaan, ja samalla se olisi palkinto usean vuoden kovasta treenistä. Tämä on myös hieno näyteikkuna liigajoukkueille, koska tähtäin on yhä pääsarjassa. Pennanen pohtii.

– Vakituinen peliaika on tärkeää, ja samalla sen kautta pystyy kehittymään uusia askelia, Siirilä tuumii.

Lyömässä oleva Tuomas Siirilä on monipuolinen hyökkääjä, jolta onnistuu peipit ja junttalyönnit. Kuva: Antti Raunio

 

Tuleva kausi on todennäköisesti kovatasoisin 1-sarja useaan vuosikymmeniin. Lähes puolella 13 joukkueesta on useampi liigassa viime vuosina pelannut, ja ulkomaalaisapuja on myös useammalla joukkueella.

– Luulen, että puhutaan jopa kaikkein kovatasoisimmasta, kun katsoo joukkueiden kokoonpanoja. Uskon, että meillä on sauma top 5 -sijoitukseen, jopa kolmen parhaan joukkoon, Siirilä laskelmoi.

Pennanen komppaa toveriaan. Hän sanoo, että keväällä pitäisi olla mukana välierissä eli neljän parhaan joukossa.

– Mutta meillä ei ole varsinaisia menestyspaineita, kuten joensuulaisella Hurmoksella tai vaikka Iskulla, Pennanen näkee.

Harjoituspeleissä kaksikko on saanut paljon luottoa valmentaja Tapani Nyströmiltä. Pennanen on osoittautunut kovakätiseksi laitalyöjäksi, joka taitaa myös vastaanoton. Nyström onkin antanut miehelle lisänimen ”Moukari”. Siirilä lyö nopeammasta laitatemmosta, ja on nostopelin erikoismies. Hänellä on takataskussa räjähtävä hyppysyöttö.

– Selvin ero liigaan on harjoitusmäärissä. Sammossa lyötiin suoraan fysiikkaohjelma käteen. Tasoltaan uskon, että 1-sarjan kärki on Mestaruusliigan häntäpään tasoinen. Isoin ero on, että liigajoukkueilla on muutama ulkomaalaisvahvistus lisänä, Pennanen arvioi.

Molemmat tulevat lentopalloilevasta perheestä. Tuomaksen isoveli on Suomen maajoukkueen tähtipelaaja Tommi Siirilä. Kasperin veli Valtter pelaa Akaa-Volleyssa.

– Kotona puhutaan lähes vain lentopalloa. Tampereella on ollut mukavaa, ja hyvä että on koulua, niin päivät eivät täyty vain pallon lyömisestä, Siirilä naurahtaa.

Kaksikko kertoo, että heidät opetettiin paikallisille tavoille jo heti ensimmäisessä saunaillassa, kun tutuksi tulivat hot wingsit. Joukkuekaverit kertovat, että aivan helpolla ei uusi ruokalaji uponnut. Oman maakunnan leima varmasti näkyy Siirilän ja Pennasen pelissä, vaikka päämäärä on yhteinen eli viedä LeKi voittoihin ja samalla kehittyä pelaajana.

– Ei se Savo koskaan pois lähde. Tuskin ikinä itseäni tulen tamperelaisena pitämään, Pennanen vääntää tyypillisellä Savon murteella.

– Pohjanmaa kulkee aina mukana, vaikka muuallakin on tullut jo asuttua, Siirilä vahvistaa.

Kasper Pennanen (keskellä) on Puijo Wolleyn kasvatti, ja pelannut koko uransa tähän asti Kuopion alueen seuroissa. Kuva: Antti Raunio

TERVE!

Tämä sisältö on lehden tilaajille.
Tutustu 5 viikkoa vain 1,90 €.