Solarigo toteuttaa suuren aurinkosähkövoimalan Lempäälään

Aurinkopaneelikenttä sijoittuu Marjamäen alueelle.

Solarigo Systems Oy ja Lempäälän Energia Oy ovat tehneet sopimuksen 2 000 kWp maa-asenteisen aurinkovoimalan toimittamisesta energiateknologian kärkihankkeeseen Lempäälään.

Lempäälän Energia Oy:n LEMENE-hanke on yksi työ- ja elinkeinoministeriön vuonna 2017 valitsemista energiateknologian kärkihankkeista. Lempäälän energiayhteisö -hankkeen perusajatuksena on rakentaa Lempäälään kauppakeskus Ideaparkin pohjoispuolelle älykäs ja energiaomavarainen mikroverkko, jolla turvataan itsenäisesti koko alueen tarvitseman energian saanti.

Järjestelmä koostuu kaasumoottoreista, aurinkovoimaloista, polttokennoista sekä tarvittavasta akustosta. Hanke valmistuu vuonna 2019.

Solarigon toimittama 2 000 kWp:n maa-asenteinen aurinkovoimala on valmistuessaan Suomen suurimpia aurinkovoimaloita. Voimalaan tulee yhteensä noin 6 000 aurinkopaneelia, ja se tuottaa sähköä LEMENE-energiayhteisölle arviolta noin 1 800 MWh vuodessa.

Aurinkovoimala valmistuu kesällä 2019, ja sen sähköntuotanto vastaa noin 900 pienen kerrostaloasunnon vuotuista sähkönkulutusta. Solarigon toteuttama aurinkovoimala kattaa puolet LEMENE-hankkeen yhteensä 4 000 kWp aurinkovoimalakokonaisuudesta.

− Aurinkovoimalan elinkaari on pitkä, jopa 35 vuotta, jolloin voimalan tekniseen toteutukseen tulee kiinnittää erityishuomiota. Solarigon osaaminen ja näytöt Suomen suurimpien aurinkovoimalaitosten toteuttajana vakuuttivat meidät toimittajavalinnassa, kertoo

LEMENE-hankkeen johtaja Joni Rintala Lempäälän Energiasta.

− Olemme erittäin iloisia, että pääsemme toteuttamaan aurinkovoimalakokonaisuuden osaksi edistyksellistä ja innovatiivista LEMENE-hanketta. Odotamme innolla yhteistyötä Lempäälän energiayhteisön kanssa, sanoo toimitusjohtaja Antti Koskelainen Solarigo Systemsistä.

Kommentoi

Sinun tulee olla kirjautunut kirjoittaaksesi kommentin.

Haluaisitko lukea artikkeleita enemmänkin?