Voitko tarjota lapselle tai nuorelle turvallisen, rakastavan kodin? 

Tampereen kaupungin perhehoito Luotsi etsii uusia sijais- ja tukiperheitä lapsille ja nuorille. Toiminnasta kiinnostuneille järjestetään Lempäälässä infotilaisuus.

Tampereen kaupunki etsii pitkäaikaisia sijaisperheitä erityisesti pienille lapsille ja sisaruksille. Myös äkillisissä tilanteissa tarvittavia päivystäviä sijaisperheitä tarvitaan lisää. Lapsille ja nuorille etsitään myös tukiperheitä.

Sijaisvanhemmuudesta kiinnostuneille järjestetään aiheesta infotilaisuus keskiviikkona 12. syyskuuta Lempäälässä kello 18–20 Kahvila Siirissä (Uotintie 5).

Sijaisperheeksi voi ryhtyä perhe, jonka omat asiat ja ihmissuhteet ovat kunnossa. Sijaisvanhemmilta edellytetään yhteistyökykyä, sitoutumista sekä halua hoitaa ja kasvattaa perheeseen sijoitettua lasta.

 

Sijaisperheitä tarvitaan hyvin erilaisiin tilanteisiin. Osa lapsista tulee perhehoitoon suunnitelmallisesti, osa kriisitilanteesta lyhyeksi tai pidemmäksi ajaksi. Lyhytaikaisessa perhehoidossa lapsi asuu sijaisperheessä tietyn ajanjakson. Pitkäaikaisessa sijoituksessa lapsi sijoitetaan sijaisperheeseen toistaiseksi, usein aikuisikään saakka.

Osa sijaisperheistä toimii päivystystehtävässä, jolloin lapsi voidaan sijoittaa perheeseen hoitoon kriisitilanteessa hyvin nopeasti. Perheitä tarvitaan myös sijaistamaan sijaisvanhempia lakisääteisten vapaapäivien aikana.

Osa lapsista asuu omassa kodissaan, mutta tarvitsee säännöllisesti mahdollisuutta viettää aikaa toisessa perheessä. Tällöin on kyse tukiperheestä, jonka luona lapsi voi viettää esimerkiksi viikonlopun muutaman viikon välein. Tukiperhettä haetaan Tampereen seudulla tällä hetkellä yli 200 lapselle, joista suuri osa on sisarussarjoja.

Tuki- ja sijaisperheitä tuetaan tehtävässään ja he saavat siitä hoitopalkkion ja kulukorvauksen.

Tampereen seudulla ja Etelä-Pirkanmaalla tarvitaan vuosittain sijaishuoltopaikka noin 230 eri-ikäiselle lapselle tai nuorelle.

 

 

 

Kommentoi

Sinun tulee olla kirjautunut kirjoittaaksesi kommentin.

Haluaisitko lukea artikkeleita enemmänkin?