Birgitan vaelluksella hiljennyttiin seitsemän siunauksen ääreen

Pyhiinvaellusristi kulki edellä ja sitä kannettiin vaelluksella vuorotellen. Kuva: Eila Lokka.

Järjestyksessä 14. Birgitan vaellus patikoitiin vaihtelevassa säässä lauantaina 1. syyskuuta. Tummat pilvet ja sadekuurot eivät kuitenkaan vaeltajia pelottaneet, sillä eri mittaisiin vaelluksiin osallistui päivän mittaan kaikkiaan 180 henkilöä. Tämä on 30 vaeltajaa enemmän kuin viime vuonna.

Vaelluksen teemana oli ”Seitsemän siunausta”. Niinpä patikoijat pysähtyivät sopivin väliajoin rukoushetkeen, jossa nautittiin vehreän luonnon ja välipalan lisäksi seitsemästä hoitavasta asiasta: hitaudesta, hiljaisuudesta, yksinkertaisuudesta, jakamisesta, vapaudesta, huolettomuudesta ja hengellisyydestä.

Patikoinnin päätteeksi vaeltajat pääsivät lämmittelemään seurakunnan uikkarisaunaan järven rannalle sekä nauttimaan yhteisestä ateriasta.

Tapahtumaa koordinoinut Lempäälän seurakunnan vs. toimistosihteeri Jaana Mäkinen kertoo, että uikkarisauna oli vilkkaassa käytössä ja tuli varsinkin viime metreillä kastuneille tarpeeseen. Myös herkullinen ruoka maistui vaeltajille.

Tapahtuma päättyi iltaseitsemältä tunnelmalliseen ja lämminhenkiseen Vaeltajan messuun Lempäälän Pyhän Birgitan kirkossa.

Teksti: Eila Lokka

Birgitan vaellus päättyi illalla Vaeltajan messuun. Pastori Christian Seppänen osallistui myös vaellukselle. Kuva: Jaana Mäkinen.

Kommentoi

Sinun tulee olla kirjautunut kirjoittaaksesi kommentin.

Haluaisitko lukea artikkeleita enemmänkin?