Kommentti: Pudotuspelipaikka kovan työn takana

Viime kevään myllerrykset kansallisella lentopallokentällä aiheuttivat sen, että perinteistäkin perinteikkäämpi Rantaperkiön Isku luopui pääsarjapaikastaan. Kun Savossa Pielaveden Sampo ja LeKa-Volley yhdistyivät Savo-Volleyksi, jäi useita todella kovan tason pelaajia vaille pelipaikkoja pääsarjasta. Moni hyvän luokan pelaaja etsi ja löysi pelipaikan ykkössarjasta, mikä automaattisesti tietää ykkössarjan tason huikeaa nousua edellisiin kausiin verrattuna.

Niinpä 13 joukkueen sarjassa pääsy kahdeksan parhaan sakkiin vaatii hyviä onnistumisia ja ainakin siinä mielessä tuuria, että välttyy loukkaantumissumilta. Niin myös Lempälän Kisalta.

LeKi on edelleen kova ryhmä, mutta kovia ryhmiä on muitakin. Kisan sarjan avausvastustaja Karelian Hurmos Joensuusta on liki ammattilaissakki, Isku sai VaLePasta emon itselleen ja myös riittävän taloudellisen tuen pitä sarjan laajin pelaajarosteri koossa, Maaningan Mahti nappasi sakkiinsa useita Savosta vapaaksi jääneitä liigatason pelimiehiä, Karhulan Veikkoja vahvistaa maajoukkuetason peluri Jan Helenius, nousijaseura TuTo perusti osakeyhtiön ja rynnii oitis liigatavoitteilla ja nimekkäillä pelaajavahvistuksillaan sarjan kärkipäähän, Aitolahden Riennon haaviin ui liigamies Ossi Mäkinen, Nurmon Jymyyn meni puolestaan ex-iskulainen lyöntikone Mika Mäntylä ja niin edelleen.

Hakkarissa on luvassa siis hienoa lentisviihdettä. Kisan uusiutunut joukkue, jossa on kokemusta ja nuoruuden raisuutta voi onnisuessaan koputella kolmen kärkeä. Jos peli on keskinkertaista löytyy LeKin sijoitus sieltä pudotuspeliviivan huitteilta. Lattealla pelillä ei tämän kauden ykkössarjassa pärjätä juuri kenellekään.

 

TERVE!

Tämä sisältö on lehden tilaajille.