Seuracupin LeKi-mestaruusjuhlat vaihtuivat kakkossijaan

Maaottelutunnelmaan viestissä pääsivät Leevi Kivelä (vas.), Aarne Kalela, Miika Niemelä, Eelis Kuusjärvi, Jasmin Juujärvi, Iina Niemelä, Ella Noora Haapalehto ja Kristiina Laitinen. Kuva: Veli-Matti Ranta

Valtakunnallisen Seuracupin finaalit kisattiin maaotteluviikonloppuna neljässä eri sarjassa. Lempäälän Kisa Yleisurheilu lähti Giga-sarjan Valkeakosken finaaliin alkukilpailujen parhaana seurana. Moninaisten vaiheiden jälkeen joukkueen sijoitus oli toinen vain 6,5 pistettä Raision Kuulan voittajajoukkuetta perässä.

LeKi-joukkue lähti finaaliin hieman varamiehisenä, mutta täynnä taisteluilmettä. Joukkue venyi upeisiin suorituksiin, ja kaikkiaan 19 urheilijaa teki lajissaan oman ennätyksensä. Lekiläisiä lajivoittajia olivat Ella Noora Haapalehto (T13 korkeus), Nora Kytäjä (T15 2000m), Kristiina Laitinen (T15 kuula), Luukas Lipponen (P13 moukari) ja Miika Niemelä (P13 korkeus).

LeKi-joukkue oli koko kisan ajan takaa-ajajana ja enimmillään eroa kärkijoukkue Raision Kuulaan oli 34 pistettä. Viimeisissä lajeissa joukkue kiri kuitenkin kärkipaikalle ja sukkulaviestin neljäs sija aikaansai riehakkaat juhlat LeKi-leirissä. Mitalit, pokaalit ja rahapalkinnot jaettiin ja voitokas joukkue siirtyi maaotteluun Ratinan stadionille. Siellä LeKi-joukkue pääsi mukaan 8x200m viestikisaan muiden Seuracupin menestyjien kanssa.

Seuraavana päivänä kisajärjestäjä Valkeakosken Haka ilmoitti, että pistelaskussa on heillä tapahtunut virhe, jonka seurauksena kärkikaksikon sijoitukset muuttuvat. Pokaalit sekä rahapalkinnot menevät vaihtoon ja Raision joukkueelle toimitetaan kultamitalit. LeKin viiden peräkkäisen Seuracupin voittoputki katkesi harmillisella tavalla, vaikka joukkue pääsikin hetken aikaa maistelemaan jälleen voittotikkaria.

Seuracup kisattiin nykymuodossaan nyt 21. kerran.  LeKi Yleisurheilu on kuudella voitolla 2010-luvun Seuracupin menestynein seura kaikki sarjat huomioiden. Kisasarjan formaatti muuttuu ja uudistukset astuvat voimaan vuonna 2019.

 

Teksti: Timo Reunanen

TERVE!

Tämä sisältö on lehden tilaajille.