Kommentti: Naisyleisurheilu kovassa nosteessa

Tietokilpailukysymys: Milloin viimeksi suomalainen yleisurheilijatar on noussut arvokisoissa (olympialaiset, MM- tai EM-kisat) mitalikorokkeelle?

Jyväskylän Kalevan kisoissa suurimmat säväyttäjät olivat naisia. Hienoja tulosparannuksia, suoranaisia lupauksia tulevista kansainvälisistä menestyksistä tuli paljon. Kolmiloikkaaja Kristiina Mäkelä, maileri Sara Kuivisto, estejuoksija Camilla Richardsson, korkeushyppääjä Ella Junnila, kuulantyöntäjä Senja Mäkitörmä, neljä upeaa pika-aiturileidiä ynnä monia muita. Vaikuttaa, että perinnelajin valoisampi tulevaisuus tehdään naisten voimin.

Upeissa nuorten MM-kisoissa Tampereen Ratinassa ainoan suomalaismitalin nappasi Virtojen Helena Leveelahti kiekonheitossa, joten nuorten sarjoistakin kampeaa jatkossa hyviä naisurheilijoita.

Lempääläisväriä Kalevan kisojen naisten lajeissa piti yllä kestävyysjuoksija Klaara Leponiemi, mutta junnukaartissa on lupaavia tyttöjä kuuleman mukaan tulossa useita. Heitetään eetteeriin vaikkapa nimet Venla Ranta (kestävyysjuoksu) ja Pinja Kianta (keihäänheitto).

Vastaus alun kysymykseen: Vuonna 2002 Heli Koivula hyppäsi hopeaa Munchenin EM-kisoissa kolmiloikassa ja Mikaela Ingberg heitti keihäänsä pronssisijalle. Olympialaisissa yleisurheilijatar oli viimeksi podiumilla 1996 Atlantassa, kun Lammin Heli Rantanen voitti kultaa keihäässä. MM-areenoiden tuorein mitalisti on Mikaela Ingberg Göteborgin kisojen pronssikiskaisullaan keihäässä.

 

TERVE!

Tämä sisältö on lehden tilaajille.
Tutustu 5 viikkoa vain 1,90 €.