Vesilahden kunnanjohtajasta tiukka äänestys

Tänä kesänä Pirkanmaahan liittyvän Kuhmoisten kunnanjohtaja Anne Heusala työskentelee myös Pirkanmaan muutoshallinnossa. Hän on projektipäällikkö, joka vastaa kuntalaisten, maakuntalaisten, osallistumiseen liittyvistä asioista. – Kuhmoisten kunta on myönteinen esimerkki uudistus- ja muutosmyönteisyydestään, hän herättelee.

Vesilahden kunnanhallitus esittää äänin 3-2, että Vesilahden kunnanvaltuusto valitsee uudeksi kunnanjohtajaksi Kuhmoisten kunnanjohtaja Anne Heusalan. Kuva: Kari Pusa.

Vesilahden kunnanhallitus esittää äänin 3–2 päättyneen äänestyksen jälkeen, että Vesilahden kunnanvaltuusto valitsee Vesilahden kunnanjohtajaksi hallintotieteiden maisteri Anne Heusalan Kangasalta ja varalle tamperelaisen hallintotieteiden maisteri Riku Sirenin.

Päätös oli kunnanjohtajan päätösehdotuksen sekä kunnan haastattelu- ja rekrytointityöryhmän yksimielisen esityksen mukainen.

Kunnanhallituksen jäsen Miia Rajala (kesk.) teki Laura Kekäläisen (vihr.) kannattamana äänestykseen johtaneen vastaehdotuksen, jonka mukaan kunnanhallitus jättää kunnanjohtajaehdokkaan nimeämättä ja valtuusto valitsee kunnanjohtajan vaalilla.

Äänestyksessä alkuperäisen kunnanjohtajan esityksen puolesta äänestivät Kristiina Pispala (kok.), Harri Tapanainen (kok.) ja kunnanhallituksen puheenjohtaja Pertti Uusi-Erkkilä (kesk.).

Vastaan äänestivät Rajala ja Kekäläinen. Ari Perämaa (peruss.) ja Tapani Pietilä (kok.) äänestivät tyhjää.

 

Määräaikaan mennessä Vesilahden kunnanjohtajan virkaan saapui 36 hakemusta. Konsultin kanssa tehtyyn haastatteluun kutsuttiin kuusi hakijaa. Haastattelujen jälkeen soveltuvuusarviointeihin heistä lähetettiin Heusala, Siren ja hallintotieteiden maisteri Tuomas Hirvonen Tampereelta.

Maanantaina 3. syyskuuta Vesilahdessa järjestettiin valtuutetuille ja kunnan johtoryhmälle tilaisuus, jossa he saivat haastatella kolme kärkiehdokasta. Tilaisuus videoitiin, ja kaikilla oli mahdollisuus seurata suoraa lähetystä.

 

Nykyinen kunnanjohtaja Erkki Paloniemi jää eläkkeelle ensi kesäkuun alusta. Hänen viimeinen työpäivänsä on käytännössä tammi-helmikuun taitteessa 2019.

Uusi kunnanjohtaja valitaan virkaan toistaiseksi ja koeaika on kuusi kuukautta. Vesilahden kunnanvaltuusto päättää kunnanjohtajan valinnasta syyskuun kokouksessaan maanantaina 24. syyskuuta.

Kommentit (2)

Kommentoi

Sinun tulee olla kirjautunut kirjoittaaksesi kommentin.

Haluaisitko lukea artikkeleita enemmänkin?