Yksipuolinen asuntotarjonta syynä väen vähenemiseen

Vesilahden tarkastuslautakunta on arviointikertomuksessaan kiinnittänyt huomionsa Vesilahden kunnan oppilasmäärään, joka on hienoisessa laskussa, mutta samaan aikaan ryhmäkoot ovat kasvaneet. Muutoksen selittää tarkastuslautakunnan mukaan erityisesti ryhmien pienentämisavustusten lopettaminen ja tuntikehysten leikkaaminen.

Tarkastuslautakunta on seurannut huolissaan lisääntyviä koulukuljetuskustannuksia. Jo vuoden 2016 arviointikertomuksessa lautakunta pyysi perustelemaan 56 000 eurolla ylittyneitä kustannuksia. Vuonna 2017 Vesilahden kunnassa jouduttiin laatimaan muutostalousarvio koskien 33 000 euron ylitystä koulukuljetuksiin.

 

Tarkastuslautakunta pitää tärkeänä, että Vesilahden kunnanvaltuustolle annettaisiin selvitys kunnan  väkiluvun negatiivisesta kehityksestä, syistä siihen sekä konkreettisista toimenpiteistä, joilla väkiluvun kehitys saataisiin uudestaan kasvuun.

Vastauksessaan tarkastuslautakunnalle Vesilahden kunnanhallitus toteaa, että väkiluvun negatiivisesta kehityksestä  on keskusteltu valtuustossa muun muassa valtuustoinfoissa ja seminaareissa ja mietitty yhdessä valtuuston ja viranhaltijoiden kesken keinoja kehityksen kääntämiseksi positiiviseen suuntaan.

– Viimeaikaisen kehitykseen vaikuttavat muun muassa Vesilahden yksipuolinen asuntotarjonta.

– Asumisen monimuotoisuuden lisääminen ja asumisen turvaaminen kuntalaisen koko elinkaaressa yksityisiä palveluja hyödyntäen on kuntastrategian yksi elinvoiman edistämisen linjaus, kunnanhallitus vastaa tarkastuslautakunnalle.

 

Vesilahden kunnan väkiluku oli syyskuun alussa 4 438 asukasta. Kuukautta aiemmin heitä oli 4 438 ja viime vuodenvaihteessa 4 460.

Vesilahdessa työttömien työnhakijoiden osuus työvoimaista oli viime heinäkuun lopussa 6,5 %, kun työttömien osuus Pirkanmaalla oli 10,4 % ja koko maassa 10,8 %. Vesilahden lukema oli toiseksi alhaisin Pirkanmaalla.

Kommentoi

XHTML: Voit käyttää näitä tägejä: <a href="" title=""> <abbr title=""> <acronym title=""> <b> <blockquote cite=""> <cite> <code> <del datetime=""> <em> <i> <q cite=""> <s> <strike> <strong>

Haluaisitko lukea artikkeleita enemmänkin?