Lentopallokausi alkoi viisieräisellä jännärillä

Kuva: Antti Raunio
Lentopallon ykkössarjan avauspelin parhaat pelaajat olivat Kisasta passari Kasimir Luostarinen ja Joensuun Hurmoksesta passari Tuomas Karjalainen. Palkintoämpärit ojensi Lions Club Lempäälä Kanavan Juha Suoniemi. Tiukan ottelun voitti Hurmos erin 3–2.

Lentopallon miesten ykkössarjan avausottelu Lempäälän Kisan ja joensuulaisen Karelian Hurmoksen välillä oli tasokas ja jännittävä, reilusti yli kaksituntinen trilleri. Lopulta jaksavampi ja hiukan tasaisemmin pelannut viime kevään ykkössarjan voittaja Hurmos vei kaksi pistettä Pohjois-Karjalaan ja Kisalle merkittiin yksi piste, kun ottelu päättyi lukemiin 2–3 (25-19,21-25,30-28,14-25,10-15).

– Enemmän plussan kuin miinuksen puolelle meni ottelun anti, vaikka tappio tulikin. Vastustaja on juuri niin kova ja rutinoitunut, mitä sarjan ennakosuosikilta sopi odottaa. Uusiutunut Kisan joukkue kesti kauden avausjännityksen mainiosti, välillä nähtiin jo ihan huikeaakin peliä meiltä. Mikä parasta, parannettavaa löytyy runsaasti niin yksilöpuolelta kuin joukkuepelaamisestakin, tuumasi Kisan valmentaja Tapani Nyström.

Huikeinta pelaamista Kisa tarjosi 187-päiselle Hakkarin yleisölle pelin avauserässä sekä kolmannen erän lopussa, jolloin lempääläiset nousivat takamatkalta makoisaan erävoittoon yleispelaaja Kasper Pennasen ollessa painavilla iskuillaan pääroolissa.

– Hiukan taisi fokus ja lataus purkautua makean kolmannen erän kääntämisen jälkeen, loppupelissä energiat olivat vähissä, arveli Kisan parhaana palkittu passari Kasimir Luostarinen varmasti aivan oikeaan mietinnössään osuen.

LeKi antoi vieraille jonkin verran tasoitusta kokoonpanollaan, kun työkiireiden ja sairasteluiden takia varsin rikkonaisen syksyn läpikäynyt kokenut hakkuri Anssi Vesanen oli kuumeisena syrjässä. Myös tuore LeKi-kasvo libero Jyri Niemi on kärsinyt viime viikkoina kuumeesta ja kolhuista, mutta oli kuitenkin mukana tiimellyksessä.

Kisan aloitusseitsikon keski-ikä oli seuran ykkössarjan historian nuorin eli rapiat 23 vuotta. Nuoruus näkyi raisuina puolustusryynäyksinä, mutta myös ajoittain pöhköinä lapsuksina. Joukkueen peli-ilme oli kuitenkin kokonaisuudessaan mainio, jolle Hakkarin katsojakaarti antoi runsain aplodein arvoa.

Kisalla oli mukana joukkueessa Akaa-Volleyn farmilaina keskitorjuja Aatu Pöllänen, joka jätti mainion kuvan itsestään. LeKillä on farmisopimukset liigajoukkue Akaan ohella kakkossarjalaisten Lempäälän Jyryn ja Pälkäneen Luja-Lukon kanssa.

 

TERVE!

Tämä sisältö on lehden tilaajille.
Tutustu 5 viikkoa vain 1,90 €.