Yleisurheilukausi päättyi iloisissa merkeissä

Kuva: Veli-Matti Ranta
Lekiläistä naisenergiaa SM-viesteissä; Milla Ala-Lahti (vas.), Ella Ala-Lahti, Emma Ranta,
Ella Noora Haapalehto, Emilia Kilpinen, Anni Tiensuu, Nora Kytäjä, Kristiina Laitinen ja Helmi Karjainen.

Lempääläiset yleisurheilukauden mallia 2018 perään voi laittaa useita plusmerkkejä. Urheilullinen menestys oli kautta suven mainiota junnuista aikuistasolle asti. Seurana Lempäälän Kisa Yleisurheilu saavutti seurojen välisessä Kalevan malja -pistekisassa historiansa parhaan sijoituksen, joka oli 16. Kun umpisurkeaan kuntoon päässyt Hakkarin urheilukenttäkin sai remonttimiehet kimppuunsa, näyttää tulevaisuus perinnelajin osalta Lempäälässä valoisalta.

Ratakauden viimeiset SM-mitalit jaettiin Mikkelin Urheilupuistossa SM-viesteissä, mukana oli kolme Lempäälän Kisa Yleisurheilun viestisakkia. 17-sarjan 3 x 800m kisassa LeKi-kolmikko Helmi Karjainen, Nora Kytäjä ja Milla Ala-Lahti juoksi tasaisesti ja sijoitus oli upeasti neljäs. Joukkueen aika 7.12,31 on ikäluokan uusi seuraennätys. Pronssimitaliin matkaa oli reilut seitsemän sekuntia.

Nuorimmissa eli 15-sarjassa LeKi-tytöt juoksivat sekä 4x100m että 4x800m viestit. Pikaviestissä joukkueen Kristiina Laitinen, Ella Ala-Lahti, Emilia Kilpinen, Anni Tiensuu aika 53.12 toi alkuerissä sijan 24. Se oli myös joukkueen lopullinen sijoitus, kun 16 parasta juoksivat loppukilpailussa. Pitkässä viestissä joukkueen muodostivat Kristiina Laitinen, Ella Ala-Lahti, Ella Noora Haapalehto, Emma Ranta. Joukkueen aika 10.58,91 toi sijan 28.

Koululiikuntaliiton mestaruuskilpailuissa varttimailerit Aleksi Kivelä (voittaja) ja Santtu Heikkinen (neljäs) äityivät 800 metrillä huikeaan vauhtiin. Kivelä kellotti ajan ennätyksensä tuntumaan 1.57,47 ja 16-vuotias Heikkinen teki oikein roiman enkkaparannuksen ajallaan 1.58,76. SM-viesteistä mitaliehdokas LeKi-trio, johon olisi tullut Leevi Keronen kolmanneksi pyöräksi, joutui jäämään pois perhesyiden takia.

Hakkarin urheilukentän uudistusurakka on siis alkanut ja ennusteen mukaan valmista pitäisi olla aikaisintaan vuoden päästä syyskuussa. Ensi kesä meneekin lempääläisatleeteilla evakossa. Lähikentistä muun muassa Hervanta ja Valkeakoski tulevat olemaan LeKi-YU:n urheilijoiden käytössä. Yleisurheilukoulua pyritään pitämään ensi kesänä Hakkarissa käyttäen hiekkakenttää ja liikuntahallia sovelletusti apuna.

LeKi-YU:n suunnasta arvellaan, että uuden kentän avajaiskisat käydään vuoden 2020 kesällä. SM-tason kilpailuita ei ainakaan ennen kesää 2022 liene Lempäälään luvassa.

TERVE!

Tämä sisältö on lehden tilaajille.
Tutustu 5 viikkoa vain 1,90 €.