Keskustan uudisrakennukset jäävät kirkkoa matalammiksi

Kaavamuutokseen sisältyy asematorisuunnitelma, jossa Lempäälän kunnan uusi tori sijoitettaisiin radan varressa olevan ns. vanhan aseman edustalle torikahvioineen ja esiintymislavoineen. Kuva: Lempäälä

Lempäälän kunnan yhdyskuntalautakunta on päättänyt asettaa kaavaluonnoksen nähtäville koskien Lempoisten asemakaavan muutosta korttelissa, joka sijaitsee Lempäälän keskustassa Tampereentien ja radan välissä Asematien eteläpuolella.

Nykyisten Tampereentie 8:n ja 10:n kortteliin Lempäälän kunta on laatinut asemakaavan muuttamisesta asemakaavan käynnistämissopimuksen Asuva Oy:n ja Kauppatalo Kympin välillä.

Uudisrakentamisen kerrosluku vaihtelee neljästä kahdeksaan. Kirkkoa vastapäätä sijaitseville rakennuksille on osoitetulla määräyksellä tavoitellaan kirkkoa matalampaa rakentamista.

Kaavamuutoksen mukanaan tuoma arvioitu asukasmäärä on noin 193 asukasta.

Haluaisitko lukea artikkeleita enemmänkin?
Monet artikkeleistamme ovat vain rekisteröityneille lukijoille. Luo tunnukset, niin pääset lukemaan enemmän. Rekisteröityminen on helppoa ja maksutonta.

Kommentoi

XHTML: Voit käyttää näitä tägejä: <a href="" title=""> <abbr title=""> <acronym title=""> <b> <blockquote cite=""> <cite> <code> <del datetime=""> <em> <i> <q cite=""> <s> <strike> <strong>