LeKi törmäsi Turussa kivikovaan TuToon

Kuva: Antti Raunio
Kuvassa iskevä Tuomas Siirilä oli LeKin ilopilkku, kun joukkue koki rökäletappion Turussa TuToa vastaan erin 0 – 3.

Lentopallon ensimmäisessä ykkössarjan vieraspelissä Lempäälän Kisa kohtasi vieraissa sarjanousija TuTon. Runsaasti pääsarjakokemusta joukkueeseensa hommannut TuTo oli kivikova, etenkin vastaanottopelaamisessa, ja vei selkeän 3 – 0 (25-22,25-14,25-19) -voiton. Lempääläisonnistuja numero yksi oli yleispelaaja Tuomas Siirilä, joka teki 14 pistettä napaten muun muassa useita upeita tappotorjuntoja.

– Vastustajalle kehut, he pelasivat liki virheettömästi. Oma pelimme jäi tahmeaksi, nyt emme saaneet tarvittavaa henkistä latinkia aikaan, tuumi Kisan luotsi Tapani Nyström.

Kisan syyskauteen on mahtunut monenlaista epäonnea. Anssi Vesasen sitkeä sairastelukierros on pitänyt kokeneen hakkurin liki tyystin sivussa. Jukka Lehti sairastui loppuviikosta kuumeeseen, eikä päässyt Turkuun mukaan. Olli-Pekka Palomäen muutto Seinäjoelle teki keskiosastolle aukon, vaikka mies peleissä satunnaisesti mukana onkin. Näiden lisäksi on useampia pikkumurheita ollut yllin kyllin.

– Paljon joudumme raapimaan päätä, kuinka saamme sakin kasaan ja ketä peluutamme milläkin paikalla. Mutta toivotaan, että takaiskusuma on päällä nyt ja jatkossa homma helpottaa, Nyström puhalteli.

TuTon lentopallokansalle tutu nimet Jimmy Hernandes, Mauri Kurppa, Kirill Borichev, Karri Kutinlahti ja Henri Rajala muurasivat joukkueen pelaamisen varmaksi ja tehokkaaksi. Avauserässä Kisa sai hetkeksi horjutettua turkulaisia, kun se meni 15 – 12-johtoasemaan, mutta omilla kovilla ratkaisuilla TuTo tuli takaa ohi. Toinen ja kolmas erä olivat selkeää TuTon juhlaa, jossa Kisa koitti sätkiä mukana parhaansa mukaan.

Seuraava koitos on edessä lauantaina, kun uutta nousua tekevä ja kovasti vahvistunut Nurmon Jymy saapuu Hakkariin. Suomen cupissa Kisan avausvastustaja on Vilppulan Tähti. Jos Kisa raivaa sarjaa alempana olevan Tähden, saa se 5. lokakuuta Hakkarissa vastaansa itsensä Vammalan Lentopallon tähtikatraan.

 

 

TERVE!

Tämä sisältö on lehden tilaajille.
Tutustu 5 viikkoa vain 1,90 €.