Kanavan koulu puretaan vuodenvaihteessa, Nurmen koulu keväällä

Lempäälän kunnan alueella otetaan vuonna 2019 pysäköinnin valvonta käyttöön

Terveysasemalla parkkeerataan toisinaan tilanpuutteen vuoksi kyseenalaisesti, kuten L-VS:n lukijan ottamasta kuvasta näkyy.

Lempäälän kunnan yhdyskuntalautakunta on hyväksynyt esityksen kunnan vuoden 2019 talousarvioksi ja vuosien 2019–21 taloussuunnitelmaksi sekä investointiohjelmaesityksen jatkovalmistelua varten.

Vuoden 2019 talousarvioon sisältyy asemanseutujen kasvattaminen ja kaavoituksenkeskittäminen lähijuna-asemien sekä joukkoliikennereittien varteen.

 

Kolmas yläkoulu on määrä rakentaa laadittavan aikataulun ja 14,6 miljoonan euron kustannusarvion mukaisesti mahdollisimman paljon puuta käyttäen.

Vuodenvaihteessa 2018–19 on tarkoitus purkaa Kanavan koulu. Nurmen koulu on määrä purkaa kevään aikana ja korvata vuokrarakennuksella.

Koulutilojen ahtautta helpottamaan on Hakkarin koululle tulossa lisätilaksi kahdeksi vuodeksi kuuden luokan vuokrakoulurakennus.

Moision koulun siirtokelpoinen neljän luokan vuokrakoulurakennus korvataan isommalla yhdeksän luokan koulurakennuksella.

 

 

Lempäälä-talon, kevyenliikenteen sillan ja pysäköintitalon rakentaminen jatkuvat vuonna 2019.

Silloin otetaan Lempäälän kunnan alueella käyttöön pysäköinnin valvonta.

Vastauksessaan Tuula Petäkoski-Hultin (sd.) ja 39 muun valtuutetun allekirjoittamaan valtuustoaloitteeseen koskien  Lempäälän sosiaali- ja terveyskeskuksen ruuhkautunutta asiakaspysäköintiä yhdyskuntalautakunta päätti esittää edelleen kunnanhallitukselle ja -valtuustolle, että vanhan hammashoitolan kohdalle on suunnitelmana tehdä lisää pysäköintipaikkoja. Terveyskeskuksen pääpysäköintialueella asiakaspysäköinnissä otetaan käyttöön kahden tunnin aikarajoite ja pysäköintikiekon käyttö. Pysäköintipaikkoja käyttäville henkilöille annetaan tunnus, joka osoittaa heidän kuuluvan henkilökuntaan.

Uuden pysäköintialueen ja liikennemerkkien on määrä olla käytössä 1. lokakuuta alkaen.

Lautakunnan mukaan kunnallisen pysäköinnin valvonnan alkaessa vuoden 2019 keväällä sosiaali- ja terveyskeskuksen  pysäköintiä valvotaan säännöllisesti.

Kommentoi

Sinun tulee olla kirjautunut kirjoittaaksesi kommentin.

Haluaisitko lukea artikkeleita enemmänkin?