Olivia, Rosa ja catwalkien kutsu

Rosa Majava (vas.) ja Olivia LeBlanc haluavat ammattimalleiksi. – Sen eteen pitää olla aktiivinen, eikä odottaa, että kaikki tulee valmiina, Rosa toteaa. Kuva: Katariina Rannaste

Harva teini-ikäinen tietää, mitä haluaa isona tehdä. Lempääläiset Olivia LeBlanc ja Rosa Majava tekevät töitä jo nyt unelmansa eteen. He haluavat malleiksi.

14-vuotias LeBlanc ja 15-vuotias Majava ovat käyneet Helsingissä toimivan mallitoimisto Fashion Model Agencyn mallikoulutuksen, ja he pärjäsivät hyvin hiljattain Tampereen Koskikeskuksessa järjestetyssä mallikilpailun osakilpailussa. Samalla kaksikko pääsi ottamaan ensimmäiset askeleensa muotinäytöksessä.

Hakkarin yläkoulua käyvät tytöt tietävät, että haaveammatin eteen on tehtävä töitä, eikä ulkonäkö yksin riitä. Esimerkiksi kuvausmallin on oltava muuntautumiskykyinen, vaihdettava kameran edessä asentoja, eleitä ja ilmeitä, ja jaksettava joskus pitkiksikin venyviä kuvauksia.

– Myös persoona vaikuttaa ja se, miten suhtaudut työhön, Rosa toteaa.

LeBlanc ja Majava ovat seuranneet television malliohjelmia ja seuraavat kuvapalvelu Instagramissa malleja.

– Muiden mallien Instagram-kuvista saa inspiraatiota poseerauksiin, asentoihin ja asuihin. Harjoittelen niitä sitten kotona. Usein myös kuvaaja osaa kuvaustilanteessa ohjeistaa, mikä näyttää hyvältä ja mitä pitää välttää, Rosa kertoo.

 

Julkisuudessa keskustellaan ajoittain mallien laihuudesta. Olivia LeBlancin ja Rosa Majavan mukaan mittoja ei vahdata, mutta muutoksista pitää kuitenkin ilmoittaa ja esimerkiksi kahden sentin pituuskasvu voi tietää eri malliprofiiliin siirtämistä. Malliprofiileissa on erilaisia kriteereitä, kuten ikä, pituus tai vaatekoko.

– Mainosmalleilla ei ole erikseen koko-, ikä- tai pituuskriteereitä toisin kuin esimerkiksi näytösmalleilla, mutta erilaiset asiakkaat hakevat erilaisia malleja. Malleja on kaikenlaisia, tytöt toteavat.

Molemmilla tytöillä on omista kuvista koostuvat mallikansiot, joilla on iso merkitys töiden saannissa. Mallikeikoille on usein roolitus, eli casting.

– Yritän saada mahdollisimman paljon kokemusta, sillä valokuvaajat haluavat kokeneen mallin, joka osaa olla luonnollisesti kameran edessä. Ura pitää saada alkuun sillä, että tekee itse töitä. Pitää antaa aikaa ja resursseja, Rosa näkee.

Tytöt pitävät alaa ennen kaikkea palkitsevana.

– Jos tekee itse töitä ja pääsee sillä tavalla eteenpäin ja saa kuvauksia varattua, on se palkitsevaa, Rosa toteaa.

Kommentoi

Sinun tulee olla kirjautunut kirjoittaaksesi kommentin.

Haluaisitko lukea artikkeleita enemmänkin?