Katepalintien liikenneturvallisuutta parannetaan

Katepalintien ja Pappilantien risteykseen rakennetaan suojatie. Kuva: Erkki Koivisto

Pappilantielle Lempäälään ei tehdä ajohidasteita. Lempäälän kunnan yhdyskuntalautakunta päätti sen sijaan hyväksyä, että Katepalintielle esitetyt liikenteen rauhoittamistoimet toteutetaan joko kuluvana vuonna tai varaudutaan niiden toteuttamiseen ensi vuonna.

Vuonna 2017 jätetyssä kuntalaisaloitteessa esitettiin Pappilantien ja Katepalintien liikenneturvallisuuden parantamista. Aloitetta perusteltiin runsaalla läpiajoliikenteellä ja autoilijoiden käyttämällä ylinopeudella.

Ajonopeuksien mittaamisen jälkeen Pappilantielle ei nähty tarpeen tehdä hidasteita.

Katepalintielle lautakunta esittää suojatiellä varustettua korotettua risteysaluetta Pappilantien risteyksen kohdalle. Lisäksi liikennettä hidastetaan korottamalla Katepalintien Hollonrannan risteyksen kohdan nykyistä  suojatietä. Myös liikennepuiston kohdalle tehdään ajorataan yksi korotus.

Alustava kustannusarvio toimille on noin 7 000 euroa.

Haluaisitko lukea artikkeleita enemmänkin?
Monet artikkeleistamme ovat vain rekisteröityneille lukijoille. Luo tunnukset, niin pääset lukemaan enemmän. Rekisteröityminen on helppoa ja maksutonta.

Kommentoi

XHTML: Voit käyttää näitä tägejä: <a href="" title=""> <abbr title=""> <acronym title=""> <b> <blockquote cite=""> <cite> <code> <del datetime=""> <em> <i> <q cite=""> <s> <strike> <strong>