Katepalintien liikenneturvallisuutta parannetaan

Katepalintien ja Pappilantien risteykseen rakennetaan suojatie. Kuva: Erkki Koivisto

Pappilantielle Lempäälään ei tehdä ajohidasteita. Lempäälän kunnan yhdyskuntalautakunta päätti sen sijaan hyväksyä, että Katepalintielle esitetyt liikenteen rauhoittamistoimet toteutetaan joko kuluvana vuonna tai varaudutaan niiden toteuttamiseen ensi vuonna.

Vuonna 2017 jätetyssä kuntalaisaloitteessa esitettiin Pappilantien ja Katepalintien liikenneturvallisuuden parantamista. Aloitetta perusteltiin runsaalla läpiajoliikenteellä ja autoilijoiden käyttämällä ylinopeudella.

Ajonopeuksien mittaamisen jälkeen Pappilantielle ei nähty tarpeen tehdä hidasteita.

Katepalintielle lautakunta esittää suojatiellä varustettua korotettua risteysaluetta Pappilantien risteyksen kohdalle. Lisäksi liikennettä hidastetaan korottamalla Katepalintien Hollonrannan risteyksen kohdan nykyistä  suojatietä. Myös liikennepuiston kohdalle tehdään ajorataan yksi korotus.

Alustava kustannusarvio toimille on noin 7 000 euroa.

Kommentoi

Sinun tulee olla kirjautunut kirjoittaaksesi kommentin.

Haluaisitko lukea artikkeleita enemmänkin?