Kommentti: Mestis-LeKille nostettava hattua

Kun keväällä 2007 Lempäälän Kisa ilmoitti juhlavasti ottavansa vastaan pelaamalla saadun paikan jääkiekon Mestiksessä, alkoi epäilevien suu käydä.

”Konkurssi koittaa puolessa vuodessa”, ”mahalasku”, ”jääkiekko vie kaikkien muiden lajien ja junnujen rahat”. Onneksi vielä tuolloin, noin 11 vuotta sitten, ei sosiaalinen media ollut niin suosittua ja läpilyönyttä kuin nyt. Voisi vain kuvitella, miten facebook ja twitter olisivat laulaneet negatiivista apulantaa.

Reilu vuosikymmen puoliammattimaista Mestistä Lempäälässä on eittämättä isosti kunnioitettava suoritus. Talouspuoli on LeKin taustaorganisaatioilla sakannut ajoittain pahastikin, mutta eteenpäin on kaikista huolimatta aina päästy.

Urheilullisesti LeKi on ollut oiva ponnahduslauta monen pelaajan uralle, otettakoon yhtenä ja ehkäpä parhaana esimerkkinä muuan Patrik Laine, joka oli kaudella 2014 – 15 nuorena 16-vuotiaana junnarina Juha Juujärven valmennuksessa LeKissä pelaten 36 ottelua, joissa syntyi viisi maalia ja seitsemän syöttöä, plusmiinus saldon ollessa pakkasella peräti 12 pointsin verran.

Laine on muistanut kiitollisena LeKiä ja Juujärveä, jotka opettivat nuorukaista miesten urheilumaailmaan. Jatkohan Laineen uralla on kirjoitettu lajin kunniakkaaseen historiaan.

Lempäälän kunnan muutaman vuoden takainen slogan ”Lempäälä on lähellä”, on pätenyt myös Mestis-LeKiin. Lempäälään on ollut suht’ helppo houkutella pelaajia. Hyvä näköalapaikka keskellä jääkiekko-Suomea on monelle nuoremmalle ja miksei kokeneemmallekin pelaajalle ollut looginen valinta. Tulevallakin kaudella esimerkiksi Aleksi Mäkelä ja Santeri Vuoti hakevat Kisasta itselleen nostetta uralleen. Nosteen he saavat, kun pelaavat illasta toiseen hyvin ja tuloksekkaasti.

Toisten lajien arvostamattomuuys on nykyurheilun yksi ikävimmistä ongelmista. Esimerkiksi yleisurheiluniiloa ei lätkämatsissa hevin näe, eikä peruskiekkoheppu puolestaan yu-kenttien katsomolehtereillä istuskele. Kysymys kuuluukin, että miksi näin? Toisen lajien tekemistä pitää mieluummin arvostaa ja kunnioittaa kuin mosia ja kadehtia. Ties vaikka toisen lajin tekemisistä vois olla omallekin tekemiselle jotain hyötyä tai oppia?

 

 

TERVE!

Tämä sisältö on lehden tilaajille.
Tutustu 5 viikkoa vain 1,90 €.