Vesilahden valtuusto yllätti Tuomas Hirvosen

Vesilahden uudeksi kunnanjohtajaksi valittu Tuomas Hirvonen on jo katsellut millaista tonttitarjontaa paikkakunnalta löytyy. Hän on luvannut muuttaa paikkakunnalle.

Pälkäneen hallintojohtaja Tuomas Hirvonen ei laittanut juomia kylmenemään eikä valmistellut kiitospuheita maanantaiksi, kun Vesilahden valtuusto valitsi kunnalle uutta johtajaa.

– Hallituksen esitykseen nähden valtuuston päätös tietenkin yllätti. En esteen takia päässyt paikalle valtuustoon, mutta varmasti olisin järjestänyt aikataulujani ja mennyt paikalle, jos olisin tiennyt tällaisista käänteistä.

Rekrytointityöryhmä ja hallitus jättivät Hirvosen kolmosvaihtoehdoksi, mutta valtuusto nosti hänet uudeksi kunnanjohtajaksi.

– Se osoittaa, että demokratia toimii aidosti, eikä valtuustoon tuotavia asioita ole ennalta päätetty. Tietenkin se kertoo myös siitä, että valtuutettujen mielestä minulta löytyi kunnanjohtajan tehtävään vaaditut ominaisuudet. Suljettu lippuäänestys auttaa arjessa, sillä nyt ei tarvitse miettiä, kuka äänesti ketäkin.

Tuomas Hirvonen ei osaa vielä sanoa, koska hän siirtyy uuteen virkaansa.

– Voin irtisanoutua nykyisestä tehtävästäni marraskuussa, kun valintapäätös saa lainvoiman.

Hirvonen sanoo, että aikatauluun vaikuttavat myös Pälkäneellä kesken olevat työt.

– Yksi sykli umpeutuu joulukuussa, kun valtuusto nuijii budjetin. Torstainen valtuustoseminaari määrittelee syksyn rytmin vielä tarkemmin.

Hirvosella tulisi tammikuussa täyteen kolme vuotta Pälkäneellä. Hän sanoo Pälkäneen-vuosia erinomaiseksi kouluksi.

– Vuosiin on mahtunut sekä hyviä että haastavia aikoja.

Parhaillaan kunta etsii lisäsäästöjä. Kuntatalouden kanssa riittää tekemistä myös uudella työmaalla.

– Pitäisi osata säästää ja kehittää rinnalla myös elinvoimaa. Se vaatii luovuutta, että elinvoimaa saadaan nostettua muutenkin kuin suurilla investoinneilla.

Pyhäjärven rannalla, Lempäälän naapurissa sijaitseva Vesilahti on 4500 asukkaan kunta, joka on kasvanut vuosituhannen vaihteen jälkeen yli tuhannella asukkaalla. Kasvua on vauhdittanut moottoritien valmistuminen. Vesilahdesta on 30 kilometrin matka Tampereelle.

Kunnanjohtajan virkaa keräsi 36 hakemusta. 32-vuotias Tuomas Hirvonen oli loppusuoralle edenneestä kolmikosta nuorin.

– Kamppailin kovassa seurassa, sillä joukossa oli todella hyviä hakijoita. Osoittaa tietenkin rohkeutta, että valitaan nuori johtaja. Mutta kyllä rohkeita päätöksiä tehdään muuallakin. Kainuuseen johtajaksi valittiin juuri 26-vuotias opiskelukaveri.

Tampereella avovaimon, koiran ja kissan kanssa asustava Hirvonen sanoo jo katselleensa Vesilahden tontteja.

– Täytyy pitää silmät auki. Olen haastatteluissa sanonut, että muutto on edessä.

Teksti: Tommi Liljedahl
Kuva: Kari Pusa

 

TERVE!

Tämä sisältö on lehden tilaajille.
Tutustu 5 viikkoa vain 1,90 €.