Sääksjärveläinen Jetto Vornanen tsemppaa ja pelaa reilusti, ja sen ansiosta hän pääsi Palloliiton vip-tilaisuuteen tapaamaan Teemu Pukkia

Jetto palkittiin reilusta pelistä

Jetto Vornanen pelaa Loiskeen riveissä jalkapalloa. Idoleita ovat Teemu Pukki, Jari Litmanen, Messi, Ronaldo ja Neymar. Kuva: Katariina Rannaste

Olet 11-vuotias. Kuinka kauan olet potkinut palloa?

– Olen pelannut Loiskeessa vuodesta 2012, mutta pallotellut olen pienestä pitäen. Temppuilen pallon kanssa melkein joka päivä, paitsi sadepäivinä. Otan jalkapallon esiin vasta koulun ja läksyjen jälkeen, koska äiti pakottaa tekemään läksyt ensin.

– Pelaan Loiske-07 junioreissa ja olen hyökkääjä. Kuljen Loiskeen treeneihin pyörällä. Ne ovat kolme kertaa viikossa. Treeneissä on joka päivälle eri teema. Viikolla juostaan enemmän ja viikonloppuna pelataan. Otteluita on suurin piirtein joka toinen viikko.

Olet usein saanut hyvästä käytöksestä osoittavia vihreitä kortteja ja tsempparipalkintoja. Mitä olet siis tehnyt?

– Olen pelannut joukkueena, syötellyt, kannustanut muita ja pelannut täysillä, vaikka oltaisiin häviöllä. Ja jos kaverille on sattunut jotain, olen mennyt katsomaan, miten kävi.

– Viimeisen kahden vuoden aikana olen saanut kaikki peleissä jaetut tsempparipalkinnot, mutta en kaikkia vihreitä kortteja.

Pääsit hiljattain Suomen Palloliiton järjestämään Fair Play Junnu VIP -tilaisuuteen Torni-hotelliin ja siitä seuraamaan Suomi–Unkari -ottelua Tampereelle Ratinan stadionille. Kerro siitä lisää.

– Vihreän kortin saaneiden pelaajien joukosta arvottiin 50 nimeä, jotka pääsivät jalkapalloaiheiseen tilaisuuteen Tampereelle. Pääsimme juttelemaan muun muassa maajoukkueen pelaaja Teemu Pukin kanssa.

– Kysyin Pukilta, montako maalia hän ottelussa tekee. Hän vastasi, että ainakin yhden, ja niin hän tekikin. Pukki teki yhden maalin ja siihen tulokseen peli päättyikin.

Mikä sinusta jalkapallossa on parasta?

– Se on hauskaa pallonpotkimista. Siinä saa juosta ja yrittää tehdä maaleja. Vaikka se helppoa, siinä joutuu kumminkin tekemään jotain.

– Hankalinta jalkapallossa on maalinteko, kun aina on edessä liikaa puolustajia.

Seurasitko kesällä jalkapallon MM-kisoja?

– Katsoin kaikki pelit, jotka päiväsaikaan pystyin. Yöllä en katsonut, mutta muut ottelut tuli katsottua.

Käytkö katsomassa jalkapalloa livenä?

– Käyn välillä katsomassa Ilveksen, Loiskeen ja LeKin pelejä. Isoveli lähtee joskus mukaan.

Pelaatteko jalkapalloa perheen kesken? Ovatko ne matsit tiukkoja?

– Kyllä, minulla on isoveli ja kaksi isosiskoa. Pelaamme yhdessä, melkein aina tytöt vastaan pojat -joukkueilla.

– Minä ja isoveli yleensä voitetaan.

– Koulussa myös kaverit tykkäävät pelata. Välitunneilla saa pelata, mutta siihen pitää kysyä lupa ja paikalla pitää olla valvoja.

Pelaatko jonain päivänä jalkapallon maajoukkueessa?

– Kyllä se kiinnostaisi tällä hetkellä, mutta ei sitä koskaan tiedä. En koskaan mieti niin pitkälle, menen tässä vuodessa.

TERVE!

Tämä sisältö on lehden tilaajille.
LVS DIGI tutustumistarjous 8 viikkoa 3,90 €.