Lempäälän Lääkäriasemalla aloittaa täysipäiväinen yleislääkäri. Samalla lisätään muitakin palveluita.

Lääkäriasema on lähellä

Lääkäriaseman uusia kasvoja. Ingmar Lindström ja Outi Makkonen vakuuttavat, että asiakasta kuunnellaan. Kuva: Lempäälän-Vesilahden Sanomat

Jos lapsella on korvatulehdus ja terveysasemalla ruuhka, ei tarvitse lähteä lääkäriin Tampereelle asti. Lääkäripalveluja saa päiväsaikaan myös keskeltä kylää.

Keskustan OP-Centerissä toimiva Lempäälän Lääkäriasema on perustettu 1980-luvun lopulla, mutta se on toiminut viime vuodet pienimuotoisesti. Nyt yrityskauppojen myötä Lääkäriasemalla puhaltavat uudet tuulet, ja palveluita asemalla lisätään.

– Meillä on gynekologi, korva-, nenä- ja kurkkulääkäri sekä yleislääkäreitä. Syyskuun 24. päivä aloittaa yksi yleislääkäri kokopäiväisenä. Myös sairaanhoitajapalveluita tarjotaan vastedes, kertoo Lääkäriaseman sairaanhoitaja Outi Makkonen.

Tarjontaa lisätään tarvittaessa niin, että myös ilta-aikaan saa lääkäriaikoja.

– Pystymme tarjoamaan akuuttihoitoaikoja, ja jos tarvetta ilmenee, viikonloppuihin voidaan lisätä aikoja, Makkonen kertoo.

– Uutena asemana meillä ei ole tiukkoja vastaanottoaikalinjauksia. Sopeudumme asiakkaan tarpeisiin. Esimerkiksi gynekologi on ottanut asiakkaita vastaan vielä viideltä iltapäivällä, hän mainitsee.

Yksi Lääkäriasemalla toimivista uusista lääkäreistä on Ingmar Lindström. Virosta kotoisin oleva Lindström on toiminut 11 vuotta Lahden ja Kouvolan seuduilla yleislääkärinä.

– Pyrin keskustelemalla saamaan kokonaiskuvan asiakkaan terveydentilasta, hän toteaa.

Yrityksen valtteina Outi Makkonen pitää palvelujen joustavuutta, hoitohenkilöstöä voi tilata myös esimerkiksi tapahtumiin päivystäjiksi, sekä ihmisläheisyyttä.

– Isoilla ketjuilla voi olla eri lähtökohta, mutta me olemme ihmisläheisiä. Olen tehnyt työurallani jo aiemmin paljon puhelinneuvontaa. Jos puhelimessa kuulostaa siltä, että päivystys tai joku muu taho olisi asiakkaalle paras vaihtoehto, suosittelen hänelle sitä. Ohjaan hänet vaikka kilpailijalle, kunhan asiakas saa avun, 20 vuotta sairaanhoitajana työskennellyt Makkonen vakuuttaa.

Ajanvarausaika Lääkäriasemalle on arkisin kello 9–15, kun se aiemmin on ollut kello 9–12. Syksyn aikana uudistettaville nettisivuille tulee myös sähköinen ajanvaraus.

– Me soitamme asiakkaalle takaisin, jos emme kerkeä vastaamaan, Outi Makkonen lupaa.

– Sähköinen ajanvaraus on tätä päivää, mutta toki aikoja voi varata edelleen puhelinsoitolla.

Kommentoi

Sinun tulee olla kirjautunut kirjoittaaksesi kommentin.

Haluaisitko lukea artikkeleita enemmänkin?